Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 08:36

Μεσσηνία: Συνελήφθησαν πατέρας και δυο γιοι για καλλιέργεια χασίς

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συνελήφθησαν πατέρας και δυο γιοι για καλλιέργεια χασίς

Σαράντα τρία χασισόδεντρα έγιναν η αιτία να βρεθεί ακόμα μια φορά στα κρατητήρια ένας 55χρονος ποινικός ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Αυτή τη φορά συνελήφθη σε δασική περιοχή της Νέδουσας μαζί με τους γιους του 18 και 20 ετών, λόγω της χασισοφυτείας, η οποία είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο πατέρας με τον μικρότερο γιο μπήκαν στο χώρο της φυτείας με τα 43 φυτά ύψους από 50 εκ. έως 1,5 μέτρο. Αμέσως μετά την έφοδο των αστυνομικών και τη σύλληψη των δύο αντρών, ακολούθησε η σύλληψη και του 20χρονου γιου, ο οποίος τους περίμενε στο αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση -κατά περίπτωση- της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Τα φυτά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και ο καλλιεργητικός εξοπλισμός που βρέθηκε στο χώρο της φυτείας, όπου είχε κατασκευαστεί και μια αυτοσχέδια δεξαμενή, ψηλότερα από την καλλιέργεια, για το πότισμα των φυτών με υδροσωλήνες.

 

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, κατασχέθηκαν χασίς βάρους 8,3 γραμμαρίων, ένα μαχαίρι με λάμα 14 εκατοστών κι ένας σουγιάς με λάμα 10 εκατοστών (τα οποία είχε στην κατοχή του ο 55χρονος), δύο σουγιάδες με λάμα 10 εκατοστών, 38 φυσίγγια κι ένα κυνηγετικό όπλο (τα οποία κατείχε ο 18χρονος) και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης


NEWSLETTER