Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 12:01

24 συλλήψεις στη Μεσσηνία για ναρκωτικά, κλοπές και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Γράφτηκε από την
24 συλλήψεις στη Μεσσηνία για ναρκωτικά, κλοπές και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον και ο 58χρονος που μαζί με τον 43χρονο αδερφό του καλλιεργούσαν 93 χασισόδεντρα στη θέση Ζάρτενα στο Λαδά Ταϋγέτου, όπου επίσης βρέθηκαν και 3 κιλά χασίς. Ο 43χρονος είχε συλληφθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στον εντοπισμό της φυτείας συνέβαλε το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ η σύλληψη του 58χρονου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για ανάκριση, έγινε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Κατά την ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 93 άτομα για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων 24 στη Μεσσηνία. Ειδικότερα εκτός του 58χρονου συνελήφθησαν:

- Ενας ακόμα 58χρονος, ο οποίος μετά από έρευνα σε περιφραγμένη αγροικία του στην περιοχή Πάνιτσα Γαργαλιάνων προέκυψε ότι είχε 60 γραμμάρια χασίς και ένα χασισόδεντρο στο χώμα, ύψους περίπου 2 μέτρων.

- Ενας 19χρονος Αλβανός στο Καλό Νερό με 4,9 γραμ. χασίς.

- Ένας 31χρονος στη Σπερχογεία με 3 γραμ. χασίς

- Δύο τσιγγάνες 20 και 29 χρονών αντίστοιχα, οι οποίες φέρονται να αφαίρεσαν από ντουλαπάκι αυτοκινήτου αλλοδαπής ποσό 500 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στο χώρο του πανηγυριού της Μεσσήνης. Εγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν μετά από λίγο.

- Δύο τσιγγάνοι 31 και 40 ετών για κλοπή μοτοσικλέτας στην Καλαμάτα. Συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, ενώ η μηχανή βρέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της.

- Ενας 37χρονος ως κηδεμόνας 12χρονου που μαζί με έναν 24χρονο διέρρηξαν μία αποθήκη στην Θουρία. Σε έρευνα μάλιστα, που έγινε στο αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες, βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Ο 24χρονος είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή, ενώ ο 37χρονος κηδεμόνας συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας του 12χρονου διαρρήκτη.

- Ενας Ελληνας για απόπειρα κλοπής.

- Τέσσερις τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.

- Τρεις Ελληνες και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

- Εξι αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα και σε βάρος τους κινήθηκε διαδικασία απέλασης.


NEWSLETTER