Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 09:08

Μεσσηνία: Τα χειρότερα φοβούνται οι κάτοικοι στο Κοπανάκι μετά το αιματηρό επεισόδιο της Κυριακής

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τα χειρότερα φοβούνται οι κάτοικοι στο Κοπανάκι μετά το αιματηρό επεισόδιο της Κυριακής

 

Εντονη αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στο Κοπανάκι από το πρωτοφανές περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε καφενείο του χωριού το απόγευμα της Κυριακής.

Οπως είναι φυσικό το συμβάν αυτό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία αλλά και φόβο για το ποια μπορεί να είναι η συνέχεια, με την ευχή όλων να σταματήσουν όλα εδώ και να μην γίνει ακόμη μεγαλύτερο κακό. 

Στο χωριό δεν μπορούν να πιστέψουν ότι όλα αυτά συνέβησαν στο τόπο τους, αν και αρκετοί μιλούν για μια κατάσταση που έτεινε να «ξεφύγει» στην περιοχή. Μάλιστα αναφέρουν και το επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί πριν λίγο καιρό, όταν είχε κληθεί η Αστυνομία για να ηρεμήσει τσιγγάνους που είχαν πιει λίγο παραπάνω, με τους τελευταίους να κινούνται κατά του πληρώματος του περιπολικού που τους είχε προσεγγίσει. Επίσης ανησυχία υπάρχει στην τοπική κοινωνία και από κρούσματα κλοπών που έχουν καταγραφεί.

Από την άλλη υπάρχει ανακούφιση που από ένα τέτοιο μακελειό δεν έχασε κανείς τη ζωή του, καθώς με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Μάλιστα ήδη ένας από τους 5 τραυματίες πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ο δεύτερος που επίσης βρίσκεται στο ίδιο νοσοκομείο ίσως πάρει εξιτήριο σήμερα.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες είχαν φύγει από το Κοπανάκι όλοι οι τσιγγάνοι που έμεναν μόνιμα στο χωριό και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει να ηρεμήσει η κατάσταση. 

Την ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής επισήμανε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας με αρμοδιότητα τη Δ.Ε. Αετού Γιάννης Μερκούρης σημειώνοντας: «Αναδεικνύεται το θέμα της αστυνόμευσης ως μείζον θέμα για την περιοχή μας. Η πολιτεία θα πρέπει να δει σοβαρά και υπεύθυνα το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και της αστυνόμευσης της περιοχής. Μπορεί να είμαστε πληθυσμιακά μια μικρή περιοχή αλλά είναι μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και πρέπει να δοθεί βάρος και να αντιμετωπιστεί το θέμα της αστυνόμευσης. Είχαν προηγηθεί περιπτώσεις κλοπών, φασαρίες και επίθεση σε περιπολικό και τώρα αυτό το συμβάν. Ολα αυτά με κάνουν να ανησυχώ όπως και όλους τους κατοίκους της περιοχής».

Συνελήφθηκαν οι τσιγγάνοι 

Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, τα δύο αδέλφια τσιγγάνοι, ηλικίας 29 και 32 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο 29χρονος οδηγήθηκε χθες αργά το απόγευμα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ ο 32χρονος αδελφός του μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο γιατί χρειαζόταν γναθοχειρουργό. Τον μεγαλύτερο αδελφό φέρεται να... πάτησε με το αυτοκίνητο ο μικρότερος, πάνω στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, αφού -σύμφωνα με μαρτυρίες- είχαν ρίξει με καραμπίνα εναντίον θαμώνων ουζερί. 

Ωστόσο και χθες θολό παρέμενε το πώς ξεκίνησε η συμπλοκή και γιατί τα αδέλφια (εφόσον ισχύουν όσα λένε οι μάρτυρες) πήραν στα καλά καθούμενα τις καραμπίνες και άρχισαν να πυροβολούν κατά δικαίων και αδίκων. Σύμφωνα δε με κάποιες μαρτυρίες, ο 29χρονος τσιγγάνος, ο οποίος μένει μόνιμα τα τελευταία 10 χρόνια στο Κοπανάκι με την οικογένειά του, είχε πιει πολύ. Αρχικά φέρεται να τσακώθηκε με εργαζόμενους στο μαγαζί και να επέστρεψε με την καραμπίνα μετά τον καβγά, και στη συνέχεια να πυροβολεί τους θαμώνες. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας τραυμάτισε τρεις: 2 Ελληνες ηλικίας 44 και 63 ετών και έναν 32χρονο Αλβανό. Πάνω στον πανικό να πάρουν την καραμπίνα από τα χέρια του μικρού αδελφού, εμφανίστηκε και ο μεγαλύτερος κρατώντας και αυτός καραμπίνα και πυροβόλησε έναν 62χρονο Ελληνα και έναν 33χρονο Αλβανό. Μετά τη σύλληψη των δύο αδελφών, οι οποίοι είχαν μεταβεί για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τις δύο καραμπίνες, το αυτοκίνητο που διέφυγαν και 5 κενά κυνηγετικά φυσίγγια. 


NEWSLETTER