Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 14:58

Πυροβολισμοί στο Κοπανάκι: Μεθυσμένος δηλώνει ο 29χρονος τσιγγάνος 

Γράφτηκε από την

“Εγκλημα χωρίς αιτία” χαρακτηρίζει τους πυροβολισμούς σε θαμώνες ουζερί στο Κοπανάκι, το απόγευμα της Κυριακής, ο δικηγόρος του 29χρονου Ελληνα τσιγγάνου.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος Δημήτρης Τσιφιλιτάκος υποστηρίζει ότι ο εντολέας του ήταν πιωμένος, κάτι που, όπως είπε, προκύπτει και από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. 

Στο μεταξύ ο τσιγγάνος, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε 3 άτομα -ενώ τον ακολούθησε ο 32χρονος αδελφός του ο οποίος τραυμάτισε με καραμπίνα άλλους δύο-, οδηγήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας. 

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνεται και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και σε βάρος του εκδόθηκε τη Δευτέρα ένταλμα σύλληψης, καθώς παρήλθε ο χρόνος της αυτόφωρης διαδικασίας και παρέμεινε για νοσηλεία φυλασσόμενος από αστυνομικούς.

Ο μικρότερος αδελφός είχε ήδη συλληφθεί το βράδυ της Κυριακής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου πήγε τον αδελφό του, αφού κατά λάθος, πάνω στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τον... πάτησε με το αυτοκίνητό του. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών είπε ακόμα πως ο 29χρονος τα έπινε από τις 11 το πρωί και “είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ - το περιστατικό αυτό συνέβη υπό την επήρεια μέθης”, σημείωσε και πρόσθεσε πως “αυτός είναι ο ισχυρισμός του, αυτό θα αναπτύξει και ενώπιον της κ. ανακρίτριας”. Ο Δημ. Τσιφιλιτάκος ανέφερε μάλιστα ότι ο εντολέας του “εκ των υστέρων δηλώνει μετανιωμένος και έχει αντιληφθεί πλέον το μέγεθος της πράξης που διέπραξε σε βάρος των θαμώνων του καταστήματος, ήταν ένα έγκλημα χωρίς αιτία”. Συμπλήρωσε επίσης πως “δεν είχε προηγούμενα με κανέναν, δεν υπήρχε κάποιο παρελθόν με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ή κάποιον άλλον”. 

Ν.Κ.