Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 10:24

Μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις και SMS από διεθνείς αριθμούς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις και SMS από διεθνείς αριθμούς

 

Την προσοχή μας εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αναπάντητες - ανεπιθύμητες κλήσεις (SPAM) και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού.

Γίνονται κατά κανόνα μεταμεσονύκτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες και στοχεύουν στην οικονομική εξαπάτηση των πολιτών, γι’ αυτό και πρέπει κανείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην τηλεφωνεί σε αυτούς τους αριθμούς. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960 αντίστοιχα. Με αφορμή λοιπόν αυτά τα περιστατικά, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής τους εξαπάτησης.

Επιπρόσθετα, στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας συστήνεται στους συνδρομητές:

- Να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις και, 

- να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (SMS), προβαίνοντας στην άμεση διαγραφή αυτού, καθώς και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στο 11188. Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) FEELSAFE E-COMMERCE. Μέσω Twitter: @CyberAlertGR.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER