Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 21:14

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη για θάνατο γυναίκας από περιτονίτιδα 

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη για θάνατο γυναίκας από περιτονίτιδα 

Για του χρόνου στις 7 Μαρτίου αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη ενός χειρουργού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο γυναίκας από περιτονίτιδα που της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια, ένα μήνα και κάτι μέρες μετά από μια επέμβαση ρουτίνας για κήλη.

Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε γιατί ο κατηγορούμενος προέβαλε κώλυμα του συνηγόρου του, ενώ οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά ενέργειας και διά παραλείψεων τελεσθείσα. 

Σύμφωνα λοιπόν με το κατηγορητήριο, ο χειρουργός του Νοσοκομείου Καλαμάτας στις 19 Φεβρουαρίου του 2013 εγχείρησε για κήλη την ασθενή, αλλά στη διάρκεια της επέμβασης τρύπησε κατά λάθος το λεπτό έντερο και δεν το αποκατέστησε. Στο εδώλιο κάθισε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο σύζυγός της τον Ιανουάριο του 2014, όπου αναφέρει πως οι ιατροί οι οποίοι την χειρούργησαν στο “Σωτηρία” βρήκαν το έντερο κομμένο και με ράμματα και την κοιλιά της γεμάτη με περιττώματα. Ως αποτέλεσμα αυτού η γυναίκα έπαθε πολυοργανική ανεπάρκεια από την περιτονίτιδα που προέκυψε και προσέβαλε όλα τα ζωτικά της όργανα, με συνέπεια να πεθάνει στις 25 Μαρτίου του 2013. Στο κατηγορητήριο μάλιστα αναφέρεται ότι τις επόμενες ημέρες μετά το χειρουργείο στην Καλαμάτα η γυναίκα άρχισε να αισθάνεται δυσφορία, να έχει πόνους και δύσπνοια, ενώ έκανε εμετούς και ανέβασε πυρετό. Ομως -σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- ο κατηγορούμενος αμέλησε να κάνει κάποιο διαγνωστικό έλεγχο καθησυχάζοντας την ασθενή. Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε από τους οικείους της στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο στις 10 Μαρτίου του 2013. Εκεί άλλωστε διαπιστώθηκε η ρήξη του εντέρου και ότι η κοιλιά της είχε γεμίσει με περιττώματα. Η κατάληξη για την ασθενή ήταν να υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια από περιτονίτιδα εξαιτίας της διάτρησης του εντέρου, που είχε ως αποτέλεσμα να προσβληθούν όλα τα ζωτικά της όργανα και αυτό να γίνει η αιτία του θανάτου της στις 25 Μαρτίου του 2013. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER