Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 14:57

17 θέσεις για τον Αστυνομικό Σταθμό του αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Με 17 νέες οργανικές θέσεις ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στο νομό για τις ανάγκες στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος".

Η σχετική απόφαση ήδη υπεγράφη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η νέα αστυνομική υπηρεσία του αεροδρομίου (η οποία υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας) εκτιμάται ότι θα λειτουργεί με το δικό της προσωπικό μέσα στους πρώτους μήνες του 2018. Η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη επιβεβαίωσε μάλιστα στην "Ε" τον αριθμό των οργανικών θέσεων (5 αξιωματικών και υπαξιωματικών και 12 αστυφυλάκων), οι οποίες θα προστεθούν στην υπάρχουσα αστυνομική δύναμη της Μεσσηνίας και θα στελεχωθούν με προσωπικό από υπηρεσίες της Πελοποννήσου και της Αττικής. 

Θυμίζουμε ότι η ίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στα τέλη Αυγούστου, ενώ μέχρι τώρα, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, οπότε και έχουμε το μεγάλο αριθμό πτήσεων εξωτερικού, 17 με 18 αστυνομικοί αποσπώνται από τις υπηρεσίες τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες αστυνόμευσης. Εν τω μεταξύ ο σχεδιασμός, όπως έχουμε ξαναγράψει, προβλέπει ότι κάποια άτομα από το προσωπικό του αστυνομικού σταθμού θα ενισχύουν τις ανάγκες, οι οποίες θα προκύπτουν σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες εντός νομού από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο, που η κίνηση στο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 

Ν.Κ.