Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 15:19

Προφυλακίστηκε ο 29χρονος τσιγγάνος για το επεισόδιο στο Κοπανάκι 

Γράφτηκε από τον

 

Προφυλακιστέος, με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα Κυπαρισσίας, κρίθηκε μετά την απολογία του χθες το μεσημέρι ο 29χρονος τσιγγάνος που συνελήφθη για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον θαμώνων σε καφενείο στο Κοπανάκι την Κυριακή το απόγευμα. 

Τελούσε υπό την επήρεια μέθης, υποστήριξε στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας ο τσιγγάνος, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 32χρονο αδελφό του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και όταν του το επιτρέψουν οι γιατροί, θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτριο Τσιφιλιτάκο, υποστήριξε ότι «δεν είχε την πρόθεση να διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, δηλαδή την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά εξακολούθηση ή τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ο ισχυρισμός του ότι διατελούσε υπό την επήρεια μέθης αποδεικνύεται και από μαρτυρικές καταθέσεις. Αυτό υποστήριξε ενώπιον της κ. ανακρίτριας και κατά την ακρόαση της κυρίας εισαγγελέως. Πλην όμως με τη σύμφωνη γνώμη των δύο δικαστικών λειτουργών διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση».

Οσον αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα, ο κ. Τσιλιφιτάκος επισήμανε ότι «νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, έχει τραυματιστεί, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και όταν το επιτρέψουν οι γιατροί θα οδηγηθεί και αυτός στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας για να απολογηθεί» -χωρίς πάντως, όπως τόνισε ο δικηγόρος, να μπορεί να εκτιμηθεί πότε μπορεί να γίνει αυτό.

Κ.Μπ.