Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 20:32

Μεσσηνία: Διακινούσαν παραισθησιογόνα μανιτάρια από την Ολλανδία 

Γράφτηκε από την

 

Παραισθησιογόνα μανιτάρια που έφερνε με αεροπλάνο από την Ολλανδία κατηγορείται ότι διακινούσε ένα ζευγάρι στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας. Ο 39χρονος Ελληνας και η 48χρονη Ολλανδέζα σύντροφός του συνελήφθησαν την Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. 

Ο 39χρονος φέρεται να είναι ο παραλήπτης του πακέτου που έφτασε από το αεροδρόμιο της Λιέγης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου το παρέλαβαν Μεσσήνιοι αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας. Συνάδελφοί τους στο αεροδρόμιο της Λιέγης είχαν βρει το πακέτο με τα λεγόμενα «μαγικά μανιτάρια» πριν φορτωθεί στο αεροπλάνο, κι έτσι ειδοποιήθηκε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και στη συνέχεια ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν μάλιστα τηλεφωνικά τον παραλήπτη ότι έφτασε το πακέτο του, προσποιούμενοι ότι είναι από την εταιρεία μεταφορών. Αυτός τότε -όπως αναφέρουν πληροφορίες- τους είπε να το παραδώσουν στην Ολλανδέζα σύντροφό του, στο σπίτι τους στην Καλλιρρόη. Ετσι κι έγινε: Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα και εμφανίστηκε η γυναίκα, την οποία συνέλαβαν, όπως και τον σύντροφό της λίγο αργότερα. 

Μέσα στο δέμα υπήρχαν δέκα ανισοβαρείς συσκευασίες μανιταριών ψιλοκυβίνης (παραισθησιογόνα), συνολικού βάρους 210 γραμμαρίων.  

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 110 σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, μεταξύ των οποίων σπόροι από παραισθησιογόνους κάκτους και παπαρούνα, καθώς και τέσσερα φιαλίδια που περιείχαν ψυχοδραστικές ουσίες συνολικού βάρους 17,4 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.