Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 08:16

30 συλλήψεις στη Μεσσηνία - 6 για ρευματοκλοπή!

Γράφτηκε από την
30 συλλήψεις στη Μεσσηνία - 6 για ρευματοκλοπή!

 

Συνολικά 94 άτομα, εκ των οποίων τα 30 στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν την Τετάρτη σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν 211 άτομα και έγινε έλεγχος σε 964. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 689 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 410 παραβάσεις. Επίσης, στη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών, σε σπίτι στη Μεσσήνη και σε αγρόκτημα στο Αριοχώρι. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες χασίς, χαπιών και ηρωίνης, καθώς και λαθραίου καπνού. 

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

- 6 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.

- Ενας 23χρονος αμετανόητος κλέφτης, Ελληνας από το Μαυρομάτι Ιθώμης, σε βάρος του οποίου τις προηγούμενες ημέρες σχηματίστηκε από το Α.Τ. Οιχαλίας και νέα δικογραφία για κλοπή. Σε αυτή την περίπτωση, ο νεαρός αναζητείτο γιατί έκλεψε το απόγευμα της Τρίτης ένα πορτοφόλι αξίας 150 ευρώ, το οποίο περιείχε 200 ευρώ, από την ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μελιγαλά. Την Τετάρτη συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι βρήκαν μέσα στην κάλτσα του αριστερού του ποδιού 5 ανισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης σε νάιλον συσκευασίες, μικτού βάρους 1.933 γραμμαρίων και 4 χάπια Ζάναξ. 

- 2 Ελληνες για κατοχή ναρκωτικών σε ελέγχους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, και συγκεκριμένα: Ενας 51χρονος (από τις Καρυές Κυπαρισσίας) στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι και 0,9 γραμμάρια χασίς. Ενας 47χρονος (από τα Φιλιατρά) στην ίδια περιοχή για κατοχή 1,7 γραμμαρίων χασίς και 3 ναρκωτικών χαπιών. 

- Ενας 36χρονος Ελληνας τσιγγάνος για απόπειρα κλοπής από το παγκάρι του παρεκκλησιού της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου στην Καλαμάτα. Ο συλληφθείς προσπαθούσε να σπάσει το παγκάρι, τον άκουσε ο επίτροπος ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και ο τσιγγάνος συνελήφθη από τη ΔΙΑΣ. 

- 2 Αλβανοί στον Πύργο Τριφυλίας, ένας 58χρονος και ένας 36χρονος, εργάτες στην περιοχή, γιατί σε έρευνα αστυνομικών του Α.Τ. Γαργαλιάνων βρέθηκαν με 2.790 γραμμάρια λαθραίου καπνού, μοιρασμένου σε 3 νάιλον συσκευασίες. 

- 10 Ελληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- 7 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία περίπτωση κλοπής- διάρρηξης στο σπίτι Ρουμάνας, που είχε γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στη Φακίστρα Μεσσήνης. Για την κλοπή κατηγορείται ένας 19χρονος Ελληνας από την περιοχή, ο οποίος φέρεται ότι έσπασε την κεντρική πόρτα για να μπει στο σπίτι, ενώ στα ίχνη του έφτασαν οι αστυνομικοί από το βίντεο παρακείμενης κάμερας, όπου φαίνεται να φεύγει με ένα αυτοκίνητο. Η Ρουμάνα ένοικος του σπιτιού έλειψε από τις 4.30 έως τις 5.15 το απόγευμα και όταν επέστρεψε έλειπαν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, τα χρυσαφικά της αξίας 300 ευρώ, 500 ευρώ σε μετρητά, αλυσοπρίονα, ηλεκτρικά πριόνια και τενεκέδες με λάδι, αξίας όλα μαζί 1.000 ευρώ. Σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη. 

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία κλοπή που έγινε στις 14 προς 15 του τρέχοντα μήνα σε περιφραγμένο αγρόκτημα στο Αριοχώρι, απ’ όπου 20χρονος Ελληνας τσιγγάνος φέρεται ότι έκλεψε 800 μέτρα σύρμα χαλκού, 20 μπαταρίες φορτηγών, 4 μπρούντζινα καζάνια, 2 μοτέρ τριφασικά, αντλίες για πρατήριο υγρών καυσίμων, αξίας όλα μαζί 7.000 ευρώ. Σε βάρος του τσιγγάνου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. 


NEWSLETTER