Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 21:52

"Το Βήμα" για το διπλό φονικό: Αποκλείεται βεντέτα, μυρίζουν ναρκωτικά

Γράφτηκε από την

«Ο αδελφός μας, αλλά και η οικογένειά μας γενικά, δεν είχε εμπλακεί σε κάποια αλβανική βεντέτα. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ποιες συναλλαγές ή δοσοληψίες μπορεί να είχε ο συγγενής μας στην περιοχή της Καλαμάτας». Αυτό κατέθεσαν τα δύο αδέλφια του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ πριν από μία εβδομάδα μαζί με τον 2χρονο γιο του, Κέρι. Μετά από αυτή την κατάθεση, οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του δράστη  στρέφονται στις δοσοληψίες που είχε το θύμα στη Μεσσηνία με ντόπιους και αλλοδαπούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα  "Το Βήμα": «Η άποψη που επικρατεί στους ερευνητές της υπόθεσης είναι ότι η άγρια δολοφονία πατέρα και γιου σχετίζεται πιθανότατα με υπόθεση ναρκωτικών. Ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν έχουν ακόμη αποκλειστεί και άλλα ενδεχόμενα.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ: «Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν, πάντως, στη διάθεσή τους τα στοιχεία των κλήσεων που πραγματοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο ο 35χρονος, αλλά και κάποιες πρώτες ενδείξεις για την ταυτότητα του προσώπου που φαίνεται να τον προσκάλεσε στο μοιραίο ραντεβού.
Σύμφωνα με ορισμένες άλλες μαρτυρίες που εξετάζονται -με ιδιαίτερη προσοχή, όπως λένε οι αξιωματικοί- "ο 35χρονος ίσως είχε δοσοληψίες με εμπόρους ναρκωτικών που φέρεται να ήσαν... θυμωμένοι από κάποια πρόσφατη συναλλαγή τους". Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Μεσάι είχε μεγάλη οικονομική άνεση. Οπως λένε, "είχε ένα παλιό αυτοκίνητο, ζούσε σχετικά φτωχικά και δεν φαίνεται να διακινούσε μεγάλα χρηματικά ποσά".
Τις τελευταίες ημέρες πριν από το άγριο φονικό, είχαν έρθει από την Αλβανία η γυναίκα του και ο 2χρονος γιος του και έμεναν στην Κυπαρισσία, όπου εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς. Το απόγευμα της Τρίτης ο Φιλίπ Μεσάι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που του ζήτησε να τον συναντήσει στην περιοχή της Καλαμάτας. Στη μοιραία συνάντηση είχε πάρει μαζί και τον τρίχρονο γιο του.
Η γυναίκα του κατέθεσε ότι ο 35χρονος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως να εξηγήσει τον λόγο και τι μπορεί να φοβόταν».
Ο 35χρονος Φιλίπ Μεσάι είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από 17 χρόνια και ζούσε στο Πλατύ. Σε γειτονική περιοχή ζούσαν και δύο από τα αδέλφια του, που κατέθεσαν στην ΕΛΑΣ. Η σύζυγός του και τα 4 παιδιά του ζούσαν στην πόλη Κούξι στη Βόρεια Αλβανία, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, και έρχονταν ανά περιόδους στη χώρα μας - ενώ και ο Μεσάι πήγαινε κάποιες φορές στην Αλβανία. Εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές ως οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής, αλλά και ως φροντιστής αλόγων που συμμετείχαν στους τοπικούς αγώνες ή χρησιμοποιούνταν για ιππασία ιδιωτών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, «είχε ορισμένες περίεργες συναντήσεις με άτομα που τον επισκέπτονταν στο χωριό και τα οποία δεν διέμεναν στην περιοχή. Ακολούθως αυτά τα μυστηριώδη πρόσωπα εξαφανίζονταν».