Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 12:01

 29χρονη Ρωσίδα νεκρή σε ιστιοφόρο νοτιοδυτικά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
 29χρονη Ρωσίδα νεκρή σε ιστιοφόρο νοτιοδυτικά της Καλαμάτας

Νεκρή μεταφέρθηκε μια 29χρονη Ρωσίδα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας τη Δευτέρα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Την κοπέλα την είχε παραλάβει νωρίτερα, ενώ δεν είχε τις αισθήσεις της, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού από το ιστιοφόρο “Jukebox”, σημαίας Φινλανδίας, το οποίο έπλεε 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Καλαμάτας. Είχε προηγηθεί κλήση από το σκάφος προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τη μεταφορά της νεαρής γυναίκας σε νοσοκομείο. 

Στην περιοχή κατέπλευσε και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Επίσης, δόθηκε εντολή από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου να προσεγγίσει και ένα εμπορικό πλοίο το οποίο έπλεε εκεί κοντά, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να βοηθήσει. Την 29χρονη τελικά την παρέλαβε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η γυναίκα μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου στις 6.20 το απόγευμα, διαπιστώθηκε ο θάνατός της και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Κόρινθο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Πάντως, πληροφορίες της “Ε” αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. 

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να ταξίδευε με παρέα πέντε ακόμα ομοεθνών της οι οποίοι έκαναν ταξίδι αναψυχής. 

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Το «Jukebox» κατέπλευσε στο λιμάνι της Πύλου συνοδευόμενο από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, και χθες αναμενόταν η αναχώρησή του.  

Ν.Κ.  


NEWSLETTER