Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 10:14

30 συλλήψεις στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα

Γράφτηκε από την

 

Συνολικά 80 άτομα, εκ των οποίων τα 30 στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έγιναν από τις 24 Οκτωβρίου έως και προχθές Τρίτη από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των πέντε νομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων προσήχθησαν 158 άτομα και έγινε έλεγχος σε 944. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 717 οχήματα και  βεβαιώθηκαν συνολικά 378 παραβάσεις. Εξιχνιάστηκαν επίσης δύο περιπτώσεις κλοπών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

- Ενας 40χρονος Ελληνας αγρότης στα Διόδια του Δήμου Μεσσήνης για την καλλιέργεια ενός φυτού χασίς ύψους 3 μέτρων και κατοχή 388 γραμμαρίων ημίχλωρου χασίς. Πιο αναλυτικά, η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι ερεύνησαν το σπίτι και τον περιβάλλοντα χώρο και σε διπλανή αποθήκη ιδιοκτησίας του βρήκαν μέσα σε γλάστρα το... τρίμετρο δέντρο χασίς και μοιρασμένα σε δύο ανισοβαρείς ποσότητες τα 388 γραμμάρια, που είχε πρόσφατα συγκομίσει. 

- 4 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.

- Ενας Ελληνας γιατί είχε λήξει η άδεια κατοχής του κυνηγετικού του όπλου.

- Μια 27χρονη Ελληνίδα στον Μελιγαλά για καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Καλαμάτας, για παράβαση ΚΟΚ. 

- 3 Ελληνες για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, από τους οποίους ο ένας και για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή. Συγκεκριμένα, παραβίασε την σφράγιση καταστήματος στην Καλαμάτα και έκανε εσωτερικές εργασίες, χωρίς άδεια από την Πολεοδομία.

- 4 Ελληνες και 3 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- 12 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στο Πήδημα, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Νοεμβρίου του 2015. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου Ελληνα τσιγγάνου για κλοπή, του οποίου το αποτύπωμα βρέθηκε στο σπίτι. Ο φερόμενος ως δράστης και οι συνεργοί του είχαν κλέψει από μέσα ένα ξύλινο κρεβάτι, 10 πλαστικές καρέκλες και ένα ξύλινο τραπέζι. 

- Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής που έγινε στις 13 Οκτωβρίου στο πάρκινγκ του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με θύμα έναν 80χρονο και φερόμενη ως δράστιδα μια 33χρονη Ελληνίδα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 33χρονης για κλοπή 950 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει και μια άγνωστη συνεργό της.