Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 09:32

Υπόθεση εκτέλεσης Μιχ. Ζαφειρόπουλου: Από την Δόξα Μεγαλόπολης στη “δόξα” του εγκλήματος

Γράφτηκε από την
Υπόθεση εκτέλεσης Μιχ. Ζαφειρόπουλου: Από την Δόξα Μεγαλόπολης στη “δόξα” του εγκλήματος

Γνωστός στη Μεσσηνία, για τις τρεις ληστείες που είχε διαπράξει σε Καλαμάτα και Πεταλίδι το 2008, είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης Ενο Μάτα, ο οποίος καταζητείται για το φόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στην Αθήνα, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου.

Ο Ενο Μάτα ή Αλέξανδρος, του Πετράκη και της Βασιλικής, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1987, πήγε σχολείο στη Μεγαλόπολη και τη δεκαετία του ’90 αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα της Δόξας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε” τον Ιανουάριο του 2009, για τη σύλληψη του Ενο Μάτα μετά τις ληστείες: 

«Η δράση του νεαρού ληστή από την Αλβανία ξεκίνησε στην Μεσσηνία στις 24 Ιουλίου, με τη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Ο συνεργός του τον περίμενε σε παπάκι και έφυγαν με 30.000 ευρώ. Με... παπί έφυγαν και στις 19 Σεπτεμβρίου στο Πεταλίδι. Οι δυο τους "χτύπησαν" και πάλι υποκατάστημα της Αγροτικής και πήραν 25.000 ευρώ

Στις 29 Οκτωβρίου "σήκωσε" 12.000 ευρώ από την Εμπορική στην Αριστομένους, έριξε μια πιστολιά στον αέρα και το έσκασε πεζός. Λήστεψε τράπεζες στην Αμάρυνθο της Εύβοιας, στο Ξυλόκαστρο (19 Οκτώβρη), και στην Κόρινθο (3 Νοεμβρίου). Οι δράστες ήταν όμως απρόσεκτοι και άφηναν παντού δακτυλικά αποτυπώματα».

 

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΞΩ  ΑΠΟ ΣΤΡΙΠΤΙΖΑΔΙΚΟ 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της "Ε": «Σε θέση... οφσάιντ έξω από στριπιτζάδικο στο Χαϊδάρι συνελήφθη προχθές ο 21χρονος ληστής - ποδοσφαιριστής Ενο Μάτα, που είχε "χτυπήσει" τράπεζες στη Μεσσηνία, στην Κορινθία, στην Αττική και στην Εύβοια. Συνολικά είχε διαπράξει 7 ληστείες "σηκώνοντας" συνολικά περίπου 220.000 ευρώ. 

Ο 21χρονος είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Δόξα Μεγαλόπολης, αλλά δεν του έφταναν τα χρήματα που έβγαζε για να κάνει.... μεγάλη ζωή και το έριξε στις ληστείες. Οι αστυνομικοί γνώριζαν για την έκλυτη ζωή του  νεαρού ληστή και τον αναζητούσαν στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Προχθές το βράδυ κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν στο στριπτιζάδικο στο Χαϊδάρι. Ο νεαρός ληστής - ποδοσφαιριστής βγαίνοντας από το στριπτιζάδικο είδε τους αστυνομικούς που τον περίμεναν και προσπάθησε να τραβήξει πιστόλι. Οι αστυνομικοί έπεσαν επάνω του και μετά από μάχη κατόρθωσαν να τον αφοπλίσουν, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν και τους δυο συνεργούς του, έναν 17χρονο και έναν 20χρονο, επίσης αλβανικής καταγωγής. 

Οι δράστες ομολόγησαν ότι είχαν ληστέψει την Αγροτική Τράπεζα στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, την Αγροτική Τράπεζα στο Πεταλίδι, την Εμπορική Τράπεζα στην Καλαμάτα και τράπεζες στο Ξυλόκαστρο, στην Αμάρυνθο Εύβοιας, στη Κόρινθο και στο Ζωγράφου. 

Στο σπίτι που φιλοξενείτο ο ληστής - ποδοσφαιριστής, βρέθηκαν άλλο   ένα όπλο και μια μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν αγοράσει οι τρεις δράστες με χρήματα από τις πρώτες τους ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος είχε αγοράσει άλλη μια μοτοσυκλέτα και ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο είχε στείλει στην Αλβανία». 

Για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει συλληφθεί ένας επίσης Αλβανός που φέρεται να έχει ομολογήσει ότι αυτός σκότωσε τον γνωστό ποινικολόγο.


NEWSLETTER