Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 08:59

Μεσσηνία: Πώς εξαρθρώθηκε η συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Πώς εξαρθρώθηκε η συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

 

 

Ο γνωστός 55χρονος Καλαματιανός ποινικός ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2016 με το νόμο Παρασκευόπουλου συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατηγορούμενος ως  αρχηγός εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία, τουλάχιστον τους 4 τελευταίους μήνες.

Πληροφορίες της “Ε” μιλούν για τη σύλληψη συνολικά 9 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 3 γυναικών, ενώ καταζητείται ένα ακόμα άτομο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες οι αστυνομικοί έπαιρναν ακόμα απολογίες και η δικογραφία δεν είχε κλείσει. 

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι και χθες το πρωί σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Ανάληψη. Δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας με ενισχύσεις από υπηρεσίες εκτός νομού έδρασαν οργανωμένα και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους συλληφθέντες. Από τους πρώτους οι οποίοι συνελήφθησαν ήταν και η σύζυγος του φερόμενου ως αρχηγού σε μπλόκο που είχε στηθεί στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου για Μεσσήνη (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ως προς το σημείο ακριβώς της σύλληψης), καθώς η Δίωξη Ναρκωτικών γνώριζε ότι έφερνε με ταξί από την Αθήνα ένα πακέτο με κοκαΐνη. Ο ταξιτζής ο οποίος έκανε το δρομολόγιο κατηγορείται και αυτός για συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε και το ταξί. 

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων και σε άλλους χώρους, οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, μικροποσότητες ηρωίνης, χρήματα και μεθαδόνη. Οι συλλήψεις και οι έρευνες δεν ήταν καθόλου τυχαίες, καθώς το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας παρακολουθούσε τις κινήσεις τους τους τελευταίους 4 μήνες και προετοίμαζε το πότε θα εξαρθρώσει την ομάδα. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της Αστυνομίας, καθώς και να απαγγελθούν κατηγορίες από την εισαγγελέα Καλαμάτας στους κατηγορούμενους. 

ΣΕ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ

Θυμίζουμε ότι ο 55χρονος Καλαματιανός ποινικός μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 εξέτιε ποινή δις ισόβια για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Αλβανού Φιλίπ Μεσάι και του 3χρονου γιου του Κέρι. Είχε κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός της διπλής αυτής ανθρωποκτονίας και ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Καλαμάτα, εκβίαζε καταστηματάρχες και πουλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. 

Τον δρόμο για την αποφυλάκιση του Καλαματιανού βαρυποινίτη τον άνοιξε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους με υψηλό ποσοστό αναπηρίας να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους κατ' οίκον (νόμος Παρασκευόπουλου). Στις εν λόγω διατάξεις αναφέρεται ρητά άλλωστε ότι τα ευεργετήματα ισχύουν και σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης. Στον 55χρονο επιβλήθηκε η υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. 


NEWSLETTER