Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 09:44

Μεσσηνία: Τσιγγάνοι “φόρεσαν” στα αγροτικά τους τα ανταλλακτικά από κλεμμένο αυτοκίνητο 

Γράφτηκε από την

 

 

Φορεμένα σε δύο αγροτικά αυτοκίνητα τσιγγάνων, ίδιας μάρκας με το κλεμμένο Nissan pick up από την οδό Ιερολοχιτών στην Καλαμάτα στα τέλη του περασμένου μήνα, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα μηχανικά του μέρη και όργανα από το ταμπλό. Ως δράστες της κλοπής του αυτοκινήτου τη νύχτα της Κυριακής 22 προς τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου φέρονται 4 Ελληνες τσιγγάνοι.

Οι δύο από αυτούς εκτός από την κλοπή κατηγορούνται και ως κλεπταποδόχοι, αφού τα αυτοκίνητα στα οποία βρέθηκαν τα κομμάτια του κλεμμένου είναι δικά τους. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν εργαλείο δουλειάς για τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και είχε μιλήσει στην “Ε” για την κατάσταση που βρήκε η Αστυνομία το φορτηγάκι του 3 μέρες μετά στο δρόμο από τον Αρι προς την Τρίοδο. Μόνο οι λαμαρίνες και τα πλαστικά είχαν απομείνει, αφού οι δράστες αποκόλλησαν την καμπίνα του οδηγού από την καρότσα και “ελάφρωσαν” το αυτοκίνητο από κάθε τι που μπορούσε να έχει αξία, δηλαδή από όλα τα μηχανικά του μέρη, καθώς και από τα όργανα του ταμπλό. Στο... κουφάρι του αυτοκινήτου η σήμανση ανακάλυψε τα αποτυπώματα ενός 19χρονου και ενός 38χρονου τσιγγάνου, ο ένας κάτοικος Αρι και ο άλλος κάτοικος Μεσσήνης. Αυτοί οι δύο φέρονται ότι έκλεψαν το φορτηγάκι μαζί με έναν ακόμα 19χρονο ομόφυλό τους και ξήλωσαν τα πρώτα ανταλλακτικά, αλλά δεν κατάφεραν να κατεβάσουν τον κινητήρα γι’ αυτό και προσέτρεξαν σε έναν 35χρονο ομόφυλό τους στο Ασπρόχωμα. Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται ότι τους είχε ζητήσει να του βρουν ένα ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που κλάπηκε γιατί ήθελε να επισκευάσει το δικό του. Ο 35χρονος μάλιστα φαίνεται ότι ήταν αυτός ο οποίος κατέβασε τον κινητήρα και άλλα μηχανικά και ηλεκτρολογικά μέρη του αυτοκινήτου και τα μοιράστηκε με τον 19χρονο τσιγγάνο από το Καρτερόλι, που όπως προέκυψε στη συνέχεια συμμετείχε και αυτός στην κλοπή του αγροτικού αυτοκινήτου από την Καλαμάτα –ενώ χρησιμοποίησε το ψυγείο του κλεμμένου για το δικό του φορτηγάκι. 

Οι τέσσερις τσιγγάνοι, οι δύο 19χρονοι, ο 35χρονος και ο 38χρονος, δεν συνελήφθησαν γιατί παρήλθε το αυτόφωρο, ωστόσο σε βάρος τους σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής οχήματος και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Το αυτοκίνητο και τα μηχανικά και άλλα μέρη τα οποία είχαν βάλει οι δύο από τους κατηγορούμενους στα δικά τους, επιστράφηκαν στον ελεύθερο επαγγελματία και τα φορτηγάκια των τσιγγάνων κατασχέθηκαν. Η δικογραφία έχει ήδη πάει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 4 κατηγορουμένων.

N.K.