Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 22:33

Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο δράστες της φρικτής δολοφονίας στον Λεήμονα Λακωνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο δράστες της φρικτής δολοφονίας στον Λεήμονα Λακωνίας (βίντεο)

 

Λιγότερα από δύο 24ωρα πέρασαν για την εξιχνίαση ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Πελοπόννησο. Θύμα μία 64χρονη στον Λεήμονα Λακωνίας, που δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο στην προσπάθεια να την ληστέψουν.

Οπως προέκυψε μετά από έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Σπάρτης και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του αντίστοιχου γραφείου της Σπάρτης, δράστες είναι ένας 25χρονος Μολδαβός και ένας 27χρονος Μαροκινός, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Λεήμονα.

Οι δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της άτυχης 64χρονης τα ξημερώματα του Σαββάτου με σκοπό να κλέψουν, έγιναν όμως αντιληπτοί και αφού ακολούθησε πάλη με το θύμα, στη συνέχεια τη χτύπησαν αρκετές φορές πιθανόν με κούτσουρα από το τζάκι ή κάποιο άλλο αμβλύ και βαρύ όργανο. Χαρακτηριστικό της μανίας με την οποία χτυπήθηκε η γυναίκα είναι ότι εντοπίστηκε ουσιαστικά με πολτοποιημένο το κεφάλι της από τα πολλαπλά χτυπήματα. 

Το άψυχο σώμα της 64χρονης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, οπότε και άμεσα ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό των δύο θρασύτατων δραστών, σε βάρος των οποίων ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, που σχετίζονται άμεσα με την εν λόγω υπόθεση, όπως ρουχισμός, σπασμένη λαβή μαχαιριού, κομμάτι ξύλου μήκους 77 εκατοστών κ.ά., τα οποία ήδη απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Τα δεδομένα του σκληρού αυτού εγκλήματος, αλλά και της άμεσης εξιχνίασης της υπόθεσης παρουσίασαν τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα αστυνόμος Β' Παναγιώτης Λυμπέρης.

Φωτογραφία: photoreporter.gr


NEWSLETTER