Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 09:23

Σύλληψη Αλβανού στην Καλαμάτα για 1.291 χασισόδεντρα στην Κορινθία 

Γράφτηκε από την

Εναν 22χρονο Αλβανό κατηγορούμενο ως χασισοκαλλιεργητή φυτείας στην Κορινθία με 1.291 δενδρύλλια συνέλαβαν την Πέμπτη στην Καλαμάτα αστυνομικοί της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο νεαρός είναι κάτοικος Καλαμάτας και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κορίνθου. Οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία είχαν άλλωστε ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους της Αθήνας ότι ο συγκεκριμένος είναι ύποπτος για την καλλιέργεια, που αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2015. Τότε, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής είχαν εντοπίσει τη μεγάλη φυτεία με τα δενδρύλλια χασίς, ύψους 0,40 έως 1,5 μέτρο, σε μια χαράδρα στα Γεράνεια Ορη, στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, σε δύο ανοικτούς χώρους όπου είχαν αποψιλωθεί πεύκα. Περιμετρικά της καλλιέργειας υπήρχαν σημεία επιτήρησης, ενώ το πότισμα γινόταν με κλεμμένο νερό από γεώτρηση του τοπικού δημοτικού δικτύου.

Οι καλλιεργητές έμεναν μέσα σε σπηλιές στο βουνό, για να εποπτεύουν την περιοχή. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015 τα συνολικά 1.291 δενδρύλλια χασίς εκριζώθηκαν, και από τη φυτεία κατασχέθηκε ο καλλιεργητικός εξοπλισμός (λάστιχα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία κλπ.).

Ο 22χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες, από τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ. Ο ίδιος έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές της Καλαμάτας για την κατοχή μικροποσοτήτων χασίς. Μετά την έκδοση του εντάλματος από τον ανακριτή Κορίνθου, οι αστυνομικοί της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών αναζήτησαν τον νεαρό Αλβανό και τον σταμάτησαν για έλεγχο στην οδό Ψαρών. Πάνω του είχε τυλιγμένη σε νάιλον συσκευασία μια μικροποσότητα χασίς 0,8 γραμμαρίων. 

Ο 22χρονος οδηγήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Καλαμάτας στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Κορίνθου, οι οποίοι μετά την απολογία του αποφάσισαν να οδηγηθεί στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενος για την καλλιέργεια της μεγάλης φυτείας.

Ν.Κ.