Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 11:38

27 συλλήψεις στη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από την

Συνολικά 78 άτομα, εκ των οποίων 27 στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν επίσης 128 άτομα και έγινε έλεγχος σε 962. Επιπλέον ελέγχθηκαν 758 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 320 παραβάσεις. 

Επίσης, στη Μεσσηνία εξιχνιάστηκε και μια περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου, που είχε γίνει τον Αύγουστο στην Καλαμάτα, σε παραλιακό μαγαζί της Βέργας. Συγκεκριμένα, στις 13 Αυγούστου μια γυναίκα κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας την κλοπή του κινητού τηλεφώνου της, αξίας περίπου 300 ευρώ, από ένα μαγαζί. Ο δράστης όπως προέκυψε είναι ένας 51χρονος Ελληνας ο οποίος φέρεται ότι αποδέχτηκε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ το τηλέφωνο επιστράφηκε στην κάτοχό του. 

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: 

- Ενας 22χρονος Αλβανός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κορίνθου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Πρόκειται για τον 22χρονο για τον οποίο γράφουμε ότι συνελήφθη για την καλλιέργεια φυτείας με 1.291 δενδρύλλια χασίς, τον Σεπτέμβριο του 2015 σε δασική περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας. 

- Ενας 38χρονος Ελληνας στην Αμφεια για κατοχή 3,4 γραμμαρίων χασίς.

- Ενας 38χρονος Ελληνας τσιγγάνος για κλοπή. Ο εν λόγω συλληφθείς ζήτησε από συνοδό ασθενούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας να πάρει ένα τηλέφωνο, αυτός του έδωσε το κινητό του και ο τσιγγάνος το πήρε και έφυγε. 

- 3 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.

- Ενας 51χρονος Ελληνας τσιγγάνος στο Αριοχώρι για καταδικαστική απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας.

- 8 Ελληνες και 3 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

- 9 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.