Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 08:27

Συνελήφθησαν 2 Βουλγάρες για εξαπάτηση ηλικιωμένων στην Τρίπολη 

Γράφτηκε από την

 

 

Δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης, καθώς όπως προέκυψε εμπλέκονται σε κύκλωμα εξαπάτησης κατά κύριο λόγο ηλικιωμένων με δράση στην Αρκαδία.

Τις δύο γυναίκες συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης, καθώς παρουσιάστηκαν σε ραντεβού με ηλικιωμένο και παρέλαβαν από αυτόν χρήματα, με τα οποία δήθεν θα βοηθούσαν να αφεθεί ελεύθερο συγγενικό του άτομο, που είχε προκαλέσει τροχαίο με θύμα ανήλικο παιδί. Στον ηλικιωμένο είχαν τηλεφωνήσει νωρίτερα άγνωστοι ενημερώνοντάς τον για τα... δήθεν άσχημα γεγονότα.

Μετά από κινητοποίηση εντοπίστηκαν στην Τρίπολη οι δύο γυναίκες, οι οποίες όπως προέκυψε μαζί με άλλους -άγνωστους προς το παρόν- συνεργούς είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν ακόμα 11 άτομα χωρίς όμως να τα καταφέρουν και το συνολικό ποσό που είχαν ζητήσει έφθανε τα 220.000 ευρώ. Οι απόπειρες χρονολογούνται στο διάστημα από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 6 Δεκεμβρίου, όλες στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Τα χρήματα, που πήραν από τον ηλικιωμένο βρέθηκαν και του επιστράφηκαν.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.  

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.