Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 12:01

35 μετανάστες βρέθηκαν τα ξημερώματα στο δρόμο Φοινικούντα - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
35 μετανάστες βρέθηκαν τα ξημερώματα στο δρόμο Φοινικούντα - Μεθώνη

 

Να περπατάνε στην επαρχιακή οδό Φοινικούντας – Μεθώνης βρήκαν 35 Ιρακινούς μετανάστες (ανάμεσά τους και 16 παιδιά) αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου στις 8 το πρωί της Κυριακής. 

Το ταξίδι τους φαίνεται ότι ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου από την Αθήνα, απ' όπου με ένα φορτηγό οι διακινητές τούς μετέφεραν μέχρι τη Μεσσηνία με την υπόσχεση ότι θα τους περιμένει σκάφος για να τους φυγαδεύσει στην Ιταλία. Ομως, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, οι μετανάστες εγκαταλείφθηκαν τα ξημερώματα σε άσχετο σημείο, το φορτηγό έφυγε κι αυτοί βρέθηκαν περιφερόμενοι στο δρόμο. 

Λίγες ώρες μετά, και συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί, οι λιμενικοί της Πύλου εντόπισαν ένα ιστιοφόρο με τούρκικη σημαία ανοιχτά της Φοινικούντας και, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” (σ.σ. το Λιμεναρχείο Πύλου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να δώσει στοιχεία), σε αυτό επέβαιναν 2 Ουκρανοί που συνελήφθησαν ως διακινητές. Επίσης, μέσα στο ιστιοφόρο οι λιμενικοί βρήκαν 3 ακόμη Ιρακινούς. 

Οπως μάθαμε από την Αστυνομία, από τα 35 άτομα που βρέθηκαν να περπατάνε κοντά στη Μεθώνη, τα 21 (12 ενήλικοι και 9 ανήλικοι) βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Οι υπόλοιποι είχαν πάνω τους υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι 12 αυτοί ενήλικοι άνδρες και γυναίκες, μαζί με τους άλλους 3 που βρέθηκαν στο σκάφος και τα 9 παιδιά -ηλικίας από 3 έως 12 χρόνων- που δεν είχαν νόμιμα χαρτιά, μεταφέρθηκαν χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER