Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 09:21

Σχεδίαζε το έγκλημα από το ψυχιατρείο ο πατροκτόνος της Μάνης

Γράφτηκε από την
Σχεδίαζε το έγκλημα από το ψυχιατρείο ο πατροκτόνος της Μάνης

 

 

Μέσα από το ψυχιατρείο σχεδίαζε στο μυαλό του πώς θα εκδικηθεί τους γονείς του ο 35χρονος πατροκτόνος, ο οποίος ανήμερα την Πρωτοχρονιά στον Αγιο Νικόλαο της Μάνης περιέλουσε με βενζίνη και πετρέλαιο τον παράλυτο θετό πατέρα του και τον έκαψε. 

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

Στη συνέχεια, και αφού δεν κατάφερε να κάψει και τη μάνα του -γιατί στο μυαλό του αυτή και ο 56χρονος θετός πατέρας του έφταιγαν επειδή μπήκε για ένα μήνα στο Δρομοκαΐτειο- ξεκίνησε με το μηχανάκι του για το σπίτι ενός συγχωριανού του. Εβαλε φωτιά στην εξώπορτα του σπιτιού, για να τον εκδικηθεί επειδή έλεγε ότι ο συγχωριανός του, του χρωστούσε 20 ευρώ για θελήματα που του είχε κάνει από το καλοκαίρι. Επειτα πήγε μόνος και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Καρδαμύλης. Μπήκε μέσα και ψύχραιμος ανήγγειλε στους αστυνομικούς: «Σκότωσα τον πατέρα μου και ήρθα για να παραδοθώ - το μετάνιωσα». 

Ο δράστης είναι ένας άνθρωπος που έκανε μικροθελήματα με ένα παπί στον Αγιο Νικόλαο, και το διαφήμιζε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Παρέδιδε καφέδες με ένα μηχανάκι ή έπαιρνε τα σκουπίδια από τα σπίτια ηλικιωμένων και τα πήγαινε στον κάδο για ένα χαρτζιλίκι. Ολοι τον ήξεραν ως «τον ντελιβερά» και δεν πίστευαν ότι θα έφτανε ποτέ να δολοφονήσει τον κατάκοιτο θετό πατέρα του. 

Ο 35χρονος βγήκε από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας στις 6 του περασμένου Σεπτεμβρίου, μετά από ένα μήνα ακούσιας νοσηλείας. Οι πληροφορίες μας λένε ότι εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς ότι ενόσω βρισκόταν στο Ψυχιατρείο γύριζε στο μυαλό του πώς θα εκδικηθεί τους γονείς του. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο δράστης εμφανίστηκε ξαφνικά γύρω στις 12 το μεσημέρι, μετά από πολλούς μήνες, στο σπίτι των γονιών του, οι οποίοι μαζί με την αδελφή του θετού του πατέρα και έναν οικογενειακό φίλο έψηναν στην αυλή για να καθίσουν να φάνε. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπιτόνι με το πετρέλαιο και τη βενζίνη με την οποία έκαψε τον πατέρα του και παραλίγο να κάψει και τη μάνα του. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τον ρώτησαν τι τα θέλει και εκείνος απάντησε ότι είχε να κάνει μια παραγγελία, κι επειδή έτσι έβγαζε χαρτζιλίκι δεν παραξένεψε κανέναν. 

Αφού λοιπόν τον καλωσόρισαν και πέρασε λίγο η ώρα, ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το ότι η μητέρα και η θεία του έκαναν κάποιες άλλες δουλειές ενώ ο καλεσμένος τους πετάχτηκε σε ένα γείτονα. Τότε πήρε τον κουβά όπου είχε αδειάσει πετρέλαιο και βενζίνη από το μπιτόνι, περιέλουσε τον θετό πατέρα του και του έβαλε φωτιά. Η μητέρα και η θεία του έτρεξαν για να σβήσουν τη φωτιά και να τον γλιτώσουν, αλλά αυτός βρήκε ευκαιρία κι έλουσε και τη μάνα του με το μείγμα από τον κουβά. Ομως εκείνη έτρεξε στο σπίτι και κλειδώθηκε στο μπάνιο. Η θεία έμεινε στην αυλή προσπαθώντας μάταια με νερό και μια κουβέρτα να γλιτώσει τον αδελφό της. 

Εν τω μεταξύ, ο δράστης αφού δεν μπόρεσε να... τιμωρήσει και τη μάνα του για τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο, πήρε το μηχανάκι του και ξεκίνησε για το σπίτι ενός συγχωριανού του με σκοπό να τον εκδικηθεί επειδή δεν τον είχε πληρώσει για κάποια μικροθελήματα που είχε κάνει για λογαριασμό του. Αδειασε λοιπόν το μπιτόνι με τη βενζίνη και το πετρέλαιο στην πόρτα του και έβαλε φωτιά. Ο άνθρωπος που ήθελε να εκδικηθεί, όμως, έλειπε, ενώ το σπίτι το νοίκιαζε. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν που είδε τι έγινε, έτρεξε για να γλιτώσει την περιουσία του και έπαθε ελαφρά εγκαύματα στο αριστερό πόδι. Μεταφέρθηκε αρχικά στον Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτεί. 

Μετά και την ανεπιτυχή προσπάθεια να κάψει το σπίτι του ανθρώπου που ένιωσε ότι τον κορόιδευε, ο δράστης κίνησε με το μηχανάκι για το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, στην Καρδαμύλη. Μπήκε μέσα και είπε στους αστυνομικούς «Σκότωσα τον πατέρα μου, ήρθα να παραδοθώ. Δηλώνω μετανιωμένος». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο 35χρονος εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς ότι το σκεφτόταν μέσα από το ψυχιατρείο και το είχε πάρει απόφαση από καιρό. 

ΖΟΥΣΕ ΑΘΛΙΑ

Οι εικόνες από τη ζωή του 35χρονου στον Αγιο Νικόλαο, τις οποίες περιέγραψαν στην «Ε» άνθρωποι της περιοχής, προκαλούν θλίψη. Ζούσε σε ένα τροχόσπιτο συντροφιά με μια σκυλίτσα, την «Κόρη». Οταν βγήκε από το Ψυχιατρείο την τελευταία φορά -δεν ήταν η μοναδική που νοσηλευόταν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο- νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην Καλαμάτα και ζούσε μόνος. Ο θετός του πατέρας είχε περιουσία και ακίνητα στον Αγιο Νικόλαο και φαίνεται ότι δεν είχε ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα. 

Στο ψυχιατρείο νοσηλεύτηκε για ένα μήνα και έφυγε, αφού οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να ζήσει αυτόνομα και να παίρνει τα φάρμακά του. Στον Αγιο Νικόλαο επέστρεψε τον τελευταίο ένα μήνα και εγκαταστάθηκε στο τροχόσπιτο, όπου ζούσε σε άθλιες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον βρόμικο, συντροφιά με τη σκυλίτσα του.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Η τελευταία ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook έγινε στις 31 Δεκεμβρίου, οπότε ανέβασε μια φωτογραφία με τον ίδιο να στέκεται δίπλα στο μηχανάκι με το οποίο έκανε τα θελήματα και έγραφε: «Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν..! Η επιτυχημενη επιχείρηση Delivery Dimis A.E σας ευχεται ολοψυχα.. Χρονια καλα και υγεια νου και σωματι..!! Στο χερι σας ειναι..!!». 

Νωρίτερα, στις 20 Δεκεμβρίου, είχε πάρει μάλιστα ένα καινούργιο μηχανάκι για το ντελίβερι και είχε ανεβάσει φωτογραφία. 

Πολλές από τις αναρτήσεις του ήταν με την σκυλίτσα, την οποία αποκαλούσε κόρη του - και σε μια από αυτές έγραφε στα αγγλικά: “me and my daughter with the name “Kori” (με την κόρη μου, “Κόρη”).  

Ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook έγραφε ότι κατάγεται από τη Σπάρτη. Το θύμα τον είχε υιοθετήσει, όταν ο δράστης και η μητέρα του μετακόμισαν πριν 20-25 χρόνια στον Αγιο Νικόλαο και ξεκίνησε η κοινή τους ζωή, όπως μας είπαν κάτοικοι από την περιοχή. Τον θετό πατέρα οι ίδιοι άνθρωποι μας τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο δεσποτικό, που η αναπηρία του τον έκανε ακόμα πιο δύσκολο χαρακτήρα. Οπως είπαν, από μικρή ηλικία τον θυμούνται καθηλωμένο σε ένα καροτσάκι, να μην μπορεί να κινήσει πόδια και χέρια. 

Η σορός του θα μεταφερθεί σήμερα το πρωί στην Κόρινθο όπου θα γίνει και η νεκροψία-νεκροτομή. 

Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή. 


NEWSLETTER