Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 09:58

Διέφυγαν μετά τη σύγκρουση με το υπηρεσιακό της Ασφάλειας μετά από καταδίωξη στην παλιά ΕΟ Καλαμάτας - Τρίπολης

Γράφτηκε από την

 

Ενα πράσινο αυτοκίνητο κλεμμένο από την Αμαλιάδα ανήμερα Πρωτοχρονιάς είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες, καθώς υπήρχαν καταγγελίες ότι το χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους μπουκαδόροι οι οποίοι κλέβουν σπίτια στα πεδινά χωριά της Καλαμάτας.

Το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί πέτυχαν το αυτοκίνητο στην παλιά εθνική για Αθήνα, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, και έκαναν στον οδηγό του σήμα για να σταματήσει. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του αγνόησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να τους καταδιώκουν με το υπηρεσιακό της Ασφάλειας. Οι δύο ύποπτοι όμως φρέναραν απότομα και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έπεσε πίσω τους, κι έτσι πάνω στην αναμπουμπούλα και όπως αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς κατάφεραν να τρέξουν πεζή και να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο. Ευτυχώς κανένας από τους τρεις αστυνομικούς οι οποίοι επέβαιναν στο υπηρεσιακό της Ασφάλειας δεν τραυματίστηκε. 

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου είχαν διαρρήξει πέντε σπίτια στα Αρφαρά, τα Αλώνια και το Πλατύ, ενώ φαίνεται ότι ήταν από τους επαγγελματίες του είδους καθώς είχαν φροντίσει να αλλάξουν και τις πινακίδες του αυτοκινήτου με άλλες, κλεμμένες φυσικά και αυτές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αστυνομία είναι πολύ κοντά στο να βρει την ταυτότητα των δύο δραστών και υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ωστόσο, αν δεν ταυτοποιηθούν τα αποτυπώματά τους με αυτά που βρέθηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιοι είναι. Σήμερα εν τω μεταξύ αναμένονται εξελίξεις τουλάχιστον ως προς την εξιχνίαση κάποιων κλοπών, ενώ δεν αποκλείεται η Αστυνομία να ανακοινώσει και τα στοιχεία των δύο υπόπτων.

Ν.Κ.

(Φωτογραφία αρχείου)