Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 10:05

Μεσσηνία: Συνελήφθη γιατρός με ναρκωτικές ουσίες στην κατοχή του

Γράφτηκε από την

Στην σύλληψη ενός γιατρού προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός, που είναι τοξικομανής έχει και κατά το παρελθόν απασχολήσει και τις αστυνομικές αρχές της Αρκαδίας.

Ο 56χρονος ωτορινολαρυγγολόγος, επιμελητής στο ΠΕΔΥ Τρίπολης, που δεν είχε δικαίωμα συνταγογράφησης, έγραφε για προσωπική χρήση φάρμακα παρανόμως και ενίοτε τα προμηθευόταν από φαρμακεία της Μεσσηνίας.

ΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ

Ο γιατρός γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης πήγε σε φαρμακείο της Καλαμάτας και προσκόμισε ιατρική συνταγή για να προμηθευτεί ψυχοφάρμακα. Ο φαρμακοποιός όμως βλέποντας την συνταγή κατάλαβε, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρνήθηκε να την εκτελέσει. Ο γιατρός αποχώρησε και ο φαρμακοποιός ενημέρωσε την Αστυνομία. Μετά από λίγο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν στην οδό Αριστομένους και σε έρευνα, που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ναρκωτικά δισκία, μία πλαστή ιατρική συνταγή, αποδείξεις αγορών από φαρμακεία και χρησιμοποιημένα μπλοκ συνταγογράφησης.

Όπως προέκυψε στην συνέχεια τα ναρκωτικά δισκία τα είχε προμηθευτεί προσερχόμενος 12 φορές σε φαρμακείο στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας κατά το διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου 2017 έως και τις 4 Ιανουαρίου 2018. Στις συνταγές, που προσκόμιζε φαινόταν άλλοτε ως θεράπων ιατρός και άλλοτε ως ασθενής χρησιμοποιώντας τα στοιχεία άλλου συναδέλφου του ως θεράποντα. 

Νωρίτερα, την ημέρα της σύλληψης, γύρω στις 9 το πρωί είχε πάει και σε ένα ακόμα φαρμακείο στην Καλαμάτα, από όπου όμως έφυγε επίσης άπραγος, καθώς και εκεί ο φαρμακοποιός αντιλήφθηκε, ότι δεν επρόκειτο για νόμιμη συνταγή, στην οποία φαινόταν ο 56χρονος ως ασθενής.