Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 20:10

Ποδαρικό με ληστεία βενζινάδικου στο Μεμί

Γράφτηκε από τον

Τρεις ένοπλοι ληστές έκαναν... ποδαρικό στο βενζινάδικο του Αλέξανδρου Φαρατζή στο Μεμί Κυπαρισσίας, στις 9.30 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αρπάζοντας από τα ταμεία 1.000 ευρώ υπό την απειλή των καλάσνικοφ. Ολα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και, όπως μας είπε ο ίδιος ο πρατηριούχος, κράτησε την ψυχραιμία του ώστε να μην συμβεί τίποτα χειρότερο. Αλλωστε την ίδια ώρα μαζί του ήταν και η ηλικιωμένη μητέρα του.
Οι 3 δράστες φορούσαν κουκούλες και η προφορά τους πρόδιδε ότι ήταν αλλοδαποί. Εμφανίστηκαν πεζή έξω από το βενζινάδικο, το οποίο βρίσκεται επί της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Πύργου, κρατώντας τα όπλα στα χέρια τους. Κατευθύνθηκαν προς το χώρο του καταστήματος και πριν προλάβει ο ιδιοκτήτης να κάνει το παραμικρό βρέθηκαν μέσα. Αφού τον απώθησαν χτυπώντας τον με την κάννη του ενός όπλου στον ώμο, πήγαν στην ταμειακή μηχανή, πήραν όσα χρήματα βρήκαν μέσα και ζήτησαν ακόμη περισσότερα. Αφού όμως δεν βρήκαν, τράπηκαν σε φυγή και πάλι με τα πόδια.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας το οποίο εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες, συλλέγοντας παράλληλα στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην ταυτότητά τους.
Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Φαρατζής μιλώντας χθες στην «Ε» για το συμβάν μας είπε αναλυτικά τα εξής:
«Ηταν 9.20 το βράδυ και στο μαγαζί ήμουν μόνος με τη μητέρα μου. Τότε εμφανίστηκαν 3 ένοπλοι που κρατούσαν καλάσνικοφ και φορούσαν κουκούλες. Μπήκαν μέσα στο μαγαζί και με απείλησαν. Ο ένας με χτύπησε με την κάννη του όπλου στον ώμο και με έριξε στην άκρη. Η πρώτη κουβέντα που μου είπαν ήταν "ληστεία, τα λεφτά". Φυσικά δεν αντιστάθηκα καθόλου, καθώς δεν είναι να αντιστέκεσαι αυτές τις στιγμές. Πήγαν προς το συρτάρι της μηχανής, το άνοιξα και τους έδωσα τα χρήματα τα οποία ήταν περίπου 1.000 ευρώ. Ζήτησαν κι άλλα, δεν είχα, και έτσι έφυγαν».
Οπως μας είπε ο κ. Φαρατζής στη συνέχεια, μίλησε μόνο ο ένας από αυτούς, σε σπαστά ελληνικά. Από τις κουκούλες που φορούσαν φαίνονταν μόνο τα μάτια τους, ενώ φορούσαν επίσης γάντια. Μόλις πήραν τα λεφτά έφυγαν αμέσως. Αν και οι ληστές ήρθαν πεζή όπως και έφυγαν, ο πρατηριούχος ψάχνοντας χθες την περιοχή γύρω από το βενζινάδικο είδε ίχνη σε έναν αγροτικό δρόμο απέναντι, τόσο από αυτοκίνητο όσο και από πατημασιές. Αυτό τον κάνει να υποθέτει πως εκεί είχαν κρυφτεί οι δράστες παρακολουθώντας την κίνηση και, αφού είδαν κάποια στιγμή ότι δεν υπήρχε αυτοκίνητο στο βενζινάδικο, έκαναν τη ληστεία. Στο σημείο αυτό φαινόταν ακόμη -όπως μας είπε- ότι ένα αυτοκίνητο είχε κάνει αναστροφή και είχε φύγει με κατεύθυνση προς το χωριό Ράχες.
Το όλο συμβάν, σημείωσε ο κ. Φαρατζής, δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό. Καθώς ο ίδιος στεκόταν στο μαγαζί κοιτώντας τηλεόραση, είδε τους ένοπλους να έρχονται προς το μαγαζί και κατάλαβε τι θα ακολουθούσε, οπότε κράτησε την ψυχραιμία του. Μας είπε ακόμη ότι τη μητέρα του που βρισκόταν εκεί, όταν πήγε να σηκωθεί, την έσπρωξαν και της είπαν να κάνει στην άκρη.