Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 07:47

Μειωμένες 24% οι κλοπές το 2017 στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Μειωμένες 24% οι κλοπές το 2017 στη Μεσσηνία

 

Μειωμένες κατά 24% ήταν οι κλοπές το 2017 στη Μεσσηνία σε σύγκριση με το 2016, ενώ από αυτές εξιχνιάστηκαν σχεδόν οι μισές (47%).

Τη χρονιά που πέρασε οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας συνέλαβαν συνολικά 2.829 άτομα (μόνο το Α.Τ. Καλαμάτας διαχειρίστηκε 1.640 κρατούμενους) και εξαρθρώθηκαν 15 εγκληματικές οργανώσεις. Ρεκόρ κατασχέσεων 4.029 χασισόδεντρων έκανε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Διεύθυνσης, την Παρασκευή το μεσημέρι. Σχεδόν διπλάσιος είναι όμως και ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που το 2017 διαχειρίστηκαν οι αστυνομικές αρχές του νομού. Συγκεκριμένα μιλάμε για 950 ανθρώπους, έναντι 535 μεταναστών και προσφύγων που διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Πούπουζας προέτρεψε όλους να εργαστούν και αυτή τη χρονιά για τη διατήρηση της ασφάλειας του πολίτη, που όπως είπε είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για τη σταθερότητα και την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. Νωρίτερα ο διευθυντής Αστυνομίας ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, τους δημάρχους του νομού (παρέστη ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης), καθώς και τις στρατιωτικές αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας που εκπρόσωποί τους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, για τη συνεργασία τους. Τόνισε ακόμα τη σημαντική βοήθεια του τοπικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντριών του στην προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

Το φλουρί έτυχε στον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά Στάθη Μπουντακόπουλο.

Ν.Κ.

 

 


NEWSLETTER