Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 00:01

Κλέφτες παντός καιρού «ξηλώνουν» τα πάντα στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Κλέφτες παντός καιρού «ξηλώνουν» τα πάντα στη Μεσσήνη

Τη βροχή και τον αέρα εκμεταλλεύονται οι κλέφτες για να μπουκάρουν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι σε σπίτια της Μεσσήνης και άλλων περιοχών. Ξηλώνουν σιδεριές και παραβιάζουν αλουμίνια για να φύγουν φορτωμένοι κλεμμένα χρυσαφικά που... σακιάζουν σε μαξιλαροθήκες που αρπάζουν από τα κρεβάτια των θυμάτων τους.
Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα οι κλέφτες μπούκαραν τουλάχιστον σε 3 σπίτια στη Μεσσήνη. Η βροχή στάθηκε σύμμαχός τους καθώς έτσι δεν έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες, καθώς ξήλωναν τις σιδεριές των παραθύρων.
Η Λίνα Καμαρινοπούλου και η μητέρα της Ρουμπίνη είναι μεταξύ των θυμάτων των δραστών. Το σπίτι τους βρίσκεται στην περιοχή της Ενωσης και η κλοπή έγινε ενώ η κ. Ρουμπίνη έλειπε στη δουλειά της. Οι κλέφτες ξήλωσαν τη σιδεριά του μπάνιου και παραβίασαν το σφραγισμένο αλουμίνιο. Επίσης, με λοστό ξήλωσαν τις κάσες στις εσωτερικές πόρτες, τις οποίες οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να κλειδώνουν, αφού γενικά στη γειτονιά είναι συχνά τα κρούσματα κλοπών. Οπως μας περιγράφει η κ. Ρουμπίνη, οι δράστες έκαναν τα πάντα άνω κάτω, άδειασαν όλα τα συρτάρια κι έκλεψαν όσα χρυσαφικά βρήκαν, μαζί με άλλα μικροαντικείμενα που προφανώς χώραγαν στις μαξιλαροθήκες που έβγαλαν από τα μαξιλάρια.
Οταν επέστρεψε στο σπίτι της γύρω στις 10 το βράδυ και αντίκρυσε το χάος ειδοποίησε την Αστυνομία που έσπευσε άμεσα, αλλά η Σήμανση πήρε αποτυπώματα την τρίτη μέρα μετά την κλοπή. Αλλωστε, οι αστυνομικοί της είπαν χαρακτηριστικά πως είναι πάρα πολλές οι κλοπές, ενώ μόνο καμιά 50αριά τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει με σάκο τις... μαξιλαροθήκες.
Η Λίνα Καμαρινοπούλου έχει αγανακτήσει με την όλη κατάσταση. Οπως λέει, "ούτε στις δουλειές μας δε μπορούμε να πάμε πια" και θυμάται πως στο γάμο της πριν 1,5 χρόνο αναγκάστηκε -όπως και άλλοι γείτονές της- να προσλάβει σεκιούριτι για το σπίτι, με αφορμή τον εκεί τσιγγάνικο καταυλισμό και τη γενικότερη εγκληματικότητα στη Μεσσήνη. Οσο για την Αστυνομία, σχολίασε ότι: "Δεν απευθυνόμαστε στους αστυνομικούς για... παρηγοριά αλλά για άμεση δράση".


NEWSLETTER