Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 20:01

Ακουσε το διαρρήκτη όταν έσπασε την… πόρτα

Γράφτηκε από την

Η απροσεξία των διαρρηκτών και ο θόρυβος που έκαναν ενώ προσπαθούσαν να μπουν σε σπίτι στα Φιλιατρά, ματαίωσε τα σχέδιά τους κι έτσι εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους για καλή τύχη του ιδιοκτήτη.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως μας περιέγραψε ο πρατηριούχος Γιώργος Ηλιόπουλος που άκουσε έντρομος να πέφτει η πόρτα του σπιτιού του. Ηταν περίπου 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν, ενώ κοιμόταν, άκουσε ένα δυνατό θόρυβο από τα αλουμίνια της κεντρικής πόρτας που έπεσαν: «Συνειδητοποίησα πως κάτι συμβαίνει αλλά δεν σηκώθηκα να βγω έξω για λόγους ασφαλείας. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία απ' όπου μου είπαν ότι θα περάσουν και σηκώθηκα να δω τι είχε γίνει. Και είδα να έχουν πέσει τα αλουμίνια κάτω και να έχει ανοίξει η πόρτα δύο δάχτυλα».
Οπως λέει ο κ. Ηλιόπουλος, ο επίδοξος διαρρήκτης πρέπει να ήταν Eλληνας γιατί τον άκουσε να μιλάει ελληνικά, μόλις έπεσε η πόρτα. Ταυτόχρονα άκουσε και ένα αυτοκίνητο μεγάλο σε κυβικά που έφυγε με ταχύτητα. Είναι πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι τέτοιο και όπως μας είπε υποψιάζεται ότι τον έβαλαν στόχο έχοντας υπόψη τους ότι τις μέρες αυτές επειδή ήταν κλειστές οι τράπεζες θα έχει χρήματα πάνω του από το πρατήριο. Υπογράμμισε ότι από εδώ και πέρα ο ίδιος θα φροντίσει να πάρει τα μέτρα του και να ενισχύσει την ασφάλειά του. Καταλήγοντας είπε πως η πρώτη του κίνηση ήταν να πάρει τηλέφωνο στην «Ε» αν και ήταν ξημερώματα.


NEWSLETTER