Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 08:58

Εκλεψαν μικροφωνική και λάδι από εκκλησίες της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Εκλεψαν μικροφωνική και λάδι από εκκλησίες της Μεσσηνίας

 

Σπασμένη τη σιδεριά στο παράθυρο του Ιερού και τη μικροφωνική εγκατάσταση να έχει ξηλωθεί μέσα από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, αντίκρισε ο εφημέριος του Αγίου Φλώρου, π. Στυλιανός Λιακέας, όταν πήγε χθες το απόγευμα στο νεκροταφείο του χωριού για να ανοίξει και να καθαρίσει την εκκλησία, η οποία πανηγυρίζει το Σάββατο.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη, αλλά η τέταρτη φορά που άγνωστοι σπάνε και εισβάλλουν στο ναό για να κλέψουν, αφήνοντας πίσω τους καταστροφές και τα πάντα ανάστατα.

Η μικροφωνική εγκατάσταση και τα δύο μικρόφωνα που έκλεψαν μαζί, στοιχίζουν 400 ευρώ για να αντικατασταθούν και όπως μας είπε ο ιερέας θα πήγαινε να καταθέσει μήνυση στην Αστυνομία. Ο π. Στυλιανός απευθύνθηκε στην “Ε” μήπως κάποιος συγκινηθεί και τα επιστρέψει ή αν τα πάνε σε κλεπταποδόχο οι κλέφτες, να μην τα δεχτεί. Είπε ακόμα πως εκτός από τον Αγιο Φλώρο είναι εφημέριος και στα Καλύβια, όπου και εκεί στις 3 του μήνα, την επομένη της Υπαπαντής, διέρρηξαν με λοστό την κεντρική είσοδο στην εκκλησία της Υπαπαντής του Σωτήρος και αφού δεν βρήκαν χρήματα για να κλέψουν, έφυγαν με 4 κιλά λάδι. Και σε αυτή την περίπτωση ο εφημέριος κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία, ενώ θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες του, τόνισε την ανάγκη οι κλοπές να αναφέρονται στις αστυνομικές αρχές, ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να ερευνήσουν για στοιχεία και να συλλάβουν τους κλέφτες.

Ο π. Στυλιανός μας είπε ακόμα πως στην περιοχή τους υποφέρουν από τις κλεψιές, αλλά ο κόσμος για τους δικούς του λόγους δεν πηγαίνει να κάνει μήνυση. Οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τη σιωπή των κατοίκων, αλλά και το ότι πολλοί είναι υπερήλικες οπότε και εύκολα θύματα. Σε ένα σπίτι μάλιστα στον Αγιο Φλώρο στο οποίο κατοικεί ένα ζευγάρι υπερηλίκων έχουν μπει 4 φορές, ενώ το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι στην περιοχή μιλάνε για συνολικά 6 κλοπές.

Ν.Κ.


NEWSLETTER