Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 21:30

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι τσιγγάνοι - Το κλεμμένο USB στικάκι "μαρτύρησε" τη διάρρηξη

Γράφτηκε από την
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι τσιγγάνοι - Το κλεμμένο USB στικάκι "μαρτύρησε" τη διάρρηξη

Το USB στικάκι το οποίο είχαν κλέψει 3 ανήλικοι τσιγγάνοι οδήγησε στην εξιχνίαση της διάρρηξης που έκαναν σε τεχνικό γραφείο στην οδό Υδρας.
Οι νεαροί, ένας 14χρονος και δύο 17χρονοι, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ προσπαθούσαν να διαρρήξουν ένα συνεργείο κι ένα κατάστημα ανταλλακτικών στην οδό Κουμουνδούρου. Είχαν σπάσει με λοστό το παράθυρο στο ένα μαγαζί και τη γυάλινη πόρτα στο άλλο. Στη θέα των αστυνομικών κρύφτηκαν, αλλά γρήγορα συνελήφθησαν.
Οταν οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, στην κατοχή τους βρέθηκαν μια φωτογραφική μηχανή με το φορτιστή της κι ένα USB στικάκι, τα οποία οι ανήλικοι τσιγγάνοι επέμεναν πως τα βρήκαν σε ένα αυτοκίνητο. Το επόμενο πρωί όμως, τα έγγραφα που περιείχε το USB στικάκι οδήγησαν τους αστυνομικούς στον ιδιοκτήτη του τεχνικού γραφείου που είχαν διαρρήξει οι νεαροί το προηγούμενο βράδυ, πριν από τη σύλληψή τους. Ο ιδιοκτήτης είχε αντιληφθεί τη διάρρηξη, αλλά δεν είχε διαπιστώσει κλοπή.
Οπως μας είπε ο ίδιος, χθες ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς την Ασφάλεια όπου πήγαινε να καταγγείλει ότι κάποιος μπήκε τη νύχτα στο γραφείο του, ενημερώθηκε πως είχαν ήδη βρεθεί κλοπιμαία που του ανήκουν.
Οπως μας διηγήθηκε, οι κλέφτες "χτύπησαν" στις 9 μ.μ. Σκαρφάλωσαν και παραβίασαν ένα παραθυράκι, ενώ μπαίνοντας άφησαν τα ίχνη των παπουτσιών τους στον τοίχο. Αναστάτωσαν τα συρτάρια, αλλά ο ίδιος δε θυμόταν να είχε κάτι για να κλέψουν. Οι κλέφτες βγαίνοντας… έκλεισαν το παραθυράκι και στη συνέχεια προσπάθησαν ν' ανοίξουν την κλειδωμένη πόρτα του γειτονικού γραφείου - κάτι που αντιλήφθηκε ο επαγγελματίας, ο οποίος δούλευε μπροστά στον υπολογιστή του. Οταν βγήκε να δει ποιος ήταν, είδε τους τσιγγάνους να απομακρύνονται και απλά ενημέρωσε την Αστυνομία.
Περίπου μια ώρα αργότερα οι 3 νεαροί συνελήφθησαν στην οδό Κουμουνδούρου.


NEWSLETTER