Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 20:11

14 συλλήψεις για ρευματοκλοπές, ναρκωτικά και όπλα, από επιχείρηση-"σκούπα" σε τσιγγάνικους καταυλισμούς

Γράφτηκε από την
14 συλλήψεις για ρευματοκλοπές, ναρκωτικά και όπλα, από επιχείρηση-"σκούπα" σε τσιγγάνικους καταυλισμούς

Μια δυναμική αστυνομική επιχείρηση με 14 συλλήψεις για ρευματοκλοπές, ναρκωτικά, όπλα, φυγόποινων και αλλοδαπών έγινε χθες στη Μεσσηνία. Συμμετείχαν πάνω από 60 αστυνομικοί από τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αρκαδία καθώς κι 7 αξιωματικοί, ενώ παρόντες ήταν 2 δικαστικοί λειτουργοί και κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ.
Η επιχείρηση, που στόχο είχε κυρίως τσιγγάνικους καταυλισμούς, εξελίχθηκε κι ευρύτερα σε περιοχές της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και του Μελιγαλά. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι 3 φυγόποινοι σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν συνολικά 28 καταδικαστικές αποφάσεις.
Συνολικά ελέγχθηκαν 284 άτομα και 111 οχήματα, προσήχθησαν 47 άτομα και συνελήφθησαν οι 14. Κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και μεγάλος αριθμός εργαλείων και μηχανημάτων καθώς και 3 αυτοκίνητα, δύο Βουλγάρων κι ένα Ρουμάνου τα οποία κυκλοφορούσαν παράνομα κι έχουν παραδοθεί στο Τελωνείο Καλαμάτας. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις του Κώδικα  Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα συνελήφθησαν: ένας τσιγγάνος για όπλα και ρευματοκλοπή, ένας τσιγγάνος για ρευματοκλοπή, τρεις Ελληνες κι ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν συνολικά 28 καταδικαστικές αποφάσεις, ένας Ελληνας για ναρκωτικά, 3 Ελληνες για όπλα και 3 Αφγανοί που διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν, 4 κυνηγετικά όπλα, 1 περίστροφο, 1 σφαίρα πολεμικού όπλου, 1 ξιφολόγχη, 1,2 γραμ. χασίς καθώς και μεγάλος αριθμός μηχανημάτων και εργαλείων των οποίων η νομιμότητα της κατοχής τους ερευνάται.


NEWSLETTER