Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 14:51

Ελεύθερος με όρους για το χασίς στο σκάφος

Γράφτηκε από την

Ελεύθερο υπό όρους άφησαν ανακριτής και εισαγγελέας τον 50χρονο Ελληνα ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης γιατί έκρυβε χασίς, συνολικού βάρους 239,4 γραμμαρίων, σε σκάφος στο καρνάγιο της μαρίνας και στο διαμέρισμά του στην Καλαμάτα.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε χθες Παρασκευή στον ανακριτή Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της κατοχής χασίς με σκοπό τη διακίνηση. Ο συλληφθείς όμως είχε και παλαιότερα περιπέτειες με το νόμο και κρίθηκε υπότροπος, οπότε ανακριτής και εισαγγελέας, εκτός από τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, του όρισαν και εγγύηση 3.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, βαρύς χρήστης σκληρών ναρκωτικών κατά το παρελθόν, μάθαμε ότι είπε πως το χασίς το ήθελε για να το καπνίζει ο ίδιος και να μετριάζει έτσι την ανάγκη του για πιο σκληρά ναρκωτικά και ηρωίνη.

Η δικηγόρος του Δέσποινα Τσιλιβαράκη ζήτησε να μην προφυλακιστεί ο εντολέας της ως υπότροπος, αλλά η προσωρινή κράτηση να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους, γιατί δεν είναι ύποπτος φυγής και θα προσέλθει στη δίκη όταν αυτή οριστεί – όπως και έγινε.   

 

Ν.Κ.