Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 21:55

33χρονος Αλβανός μέλος της σπείρας που λήστεψε ταχυδρόμους στην Ασπροπουλιά και στα Κρεμμύδια

Γράφτηκε από την

Τον έναν από τους 3 τουλάχιστον δράστες τριών ληστειών που έγιναν το 2010  σε βάρος 2 ταχυδρόμων στη Μεσσηνία κι ενός διανομέα Τύπου στη Λακωνία, έχει αναγνωρίσει η Αστυνομία. Οι ληστείες έγιναν με κλεμμένα αυτοκίνητα και τα ευρήματα που συνέλεξε το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών μαζί με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οδήγησαν στον 33χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία και καταζητείται βάσει εντάλματος σύλληψης.
Ο συγκεκριμένος Αλβανός φέρεται να είχε διαπράξει με τους συνεργούς του τις ληστείες που έγιναν: Στις 5 Ιανουαρίου 2010 στην Ασπροπουλιά, στις 4 Φεβρουαρίου στα Κρεμμύδια -μετά την οποία ακολούθησε άγρια καταδίωξη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και οι δράστες διέφυγαν πεζή στο Μάνεση-, καθώς και στις 13 Μαρτίου στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας.
Και στις 3 περιπτώσεις οι ληστές "χτύπησαν" με στόχο τα χρήματα που μετέφεραν οι ταχυδρομικοί διανομείς και ο οδηγός. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από τις 3 ληστείες εξιχνιάστηκαν και οι κλοπές των αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε περίπτωση.
Ειδικότερα:
- Η ληστεία στην Ασπροπουλιά ήταν η πρώτη στη Μεσσηνία για το 2010. Εγινε το πρωί της 5ης Ιανουαρίου, όταν ο εν λόγω Αλβανός μαζί με δύο ακόμη άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έθεσαν υπό παρακολούθηση το 48χρονο ταχυδρομικό διανομέα με τζιπ που είχαν κλέψει στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 από τον Αγιο Δημήτριο Αττικής και απειλώντας τον με όπλα του άρπαξαν τον ταχυδρομικό σάκο που περιείχε χρήματα κι ένα κινητό τηλέφωνο.
- Στα Κρεμμύδια η ληστεία έγινε στις 4 Φεβρουαρίου με στόχο κι αυτή τη φορά τις αγροτικές συντάξεις. Ο 33χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στις 20 Δεκεμβρίου 2009 από την Κόρινθο, ακινητοποίησαν το 45χρονο ταχυδρομικό πράκτορα, τον οποίο επίσης απείλησαν με όπλα και του άρπαξαν μια τσάντα με χρήματα. Να θυμίσουμε πως ακολούθησε καταδίωξη από την ΟΠΚΕ και όταν οι ληστές εγκλωβίστηκαν στο Μάνεση πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και το σάκο με τα χρήματα και χάθηκαν μέσα στα χωράφια, όπου στάθηκε αδύνατο να εντοπιστούν, παρά τη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση.
- Στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας η ληστεία έγινε στις 13 Μαρτίου 2010 με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από τα Φιλιατρά στις 4 Φεβρουαρίου (την ίδια μέρα με τη ληστεία στα Κρεμμύδια). Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και ακινητοποίησαν 60χρονο υπάλληλο εταιρείας διανομής εφημερίδων, από τον οποίο αφαίρεσαν χρήματα απειλώντας τον με όπλα και ασκώντας του σωματική βία. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις Θαλάμες Μεσσηνίας.
Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για ενδεχόμενη συμμετοχή του Αλβανού και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.