Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 18:54

Βαγ. Φωτόπουλος: “Αγώνας για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος”

Γράφτηκε από την

Την υπόσχεση να δώσει αγώνα με όλες του τις δυνάμεις για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και να ανταποκριθεί από τη θέση του στις προσδοκίες της κοινωνίας, έδωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου ταξίαρχος Βαγγέλης Φωτόπουλος σε συνάντησή του χθες με εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης της Περιφέρειας.

Η συνάντηση είχε άτυπο χαρακτήρα, για να δοθεί βήμα στους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ που δεν είχαν γνωριστεί με τον αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, να μιλήσουν για τις αγωνίες τους στην καθημερινότητα της δουλειάς τους, αλλά και για τον καλύτερο τρόπο συνεργασίας τους με το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΠ Πελοποννήσου. Γι’ αυτό παρών στην κουβέντα ήταν και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης των δημοσιογράφων υπαστυνόμος Α’ Κώστας Βραγγάλας.

Σε ερώτηση πάντως της “Ε” για τις μορφές εγκληματικότητας στους νομούς της Περιφέρειας και ειδικότερα στη Μεσσηνία, ο γενικός τόνισε πως μιλάμε έως ώρας για παραβατικότητα ήπιας μορφής και μικροεγκληματικότητα, κυρίως από ομάδες οι οποίοι βιώνουν τη φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Οι άνθρωποι αυτοί διαπράττουν κυρίως κλοπές και εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας όπως λέγονται στη νομική γλώσσα (κλοπή, υπεξαίρεση, ληστεία) και το κάνουν για να επιβιώσουν κι όχι για πλουτισμό όπως κάποτε γινόταν, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος. Στην αναφορά του για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό, είπε πως δεν υπάρχει τίποτα που να ξεχωρίζει τη Μεσσηνία από κάποιον άλλο νομό της Περιφέρειας ή ακραία και βίαια παραβατικά φαινόμενα τα οποία να ανησυχούν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, ο ταξίαρχος εστίασε στις προσπάθειες του προσωπικού να αποδομήσει κάποιους θύλακες εγκληματικότητας που παρουσιάστηκαν σε νομούς όπως η Λακωνία, καταφέρνοντας σε σύντομο χρόνο την εξάρθρωσή τους. Και εκεί, τόνισε καταλήγοντας ο Β. Φωτόπουλος, εστιάζουν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο, στη σύλληψη των κακοποιών, πριν η δράση τους επεκταθεί σε χρόνο και διάρκεια.

Ν.Κ.