Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 09:34

Εκλεψαν 42 καπάκια ύδρευσης από πεζοδρόμια της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Εκλεψαν 42 καπάκια ύδρευσης από πεζοδρόμια της Μεσσήνης

 

Δύο Ελληνες τσιγγάνοι κατηγορούνται ότι “σήκωσαν” ξημερώματα Κυριακής 42 σιδερένια καπάκια από τα ρολόγια νερού στα πεζοδρόμια της Μεσσήνης και, προχθές, συνελήφθησαν στο Πλατύ και για άλλες τρεις κλοπές.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί βρήκαν τα καπάκια την ίδια μέρα της κλοπής σε ένα σκραπατζίδικο στο Αριοχώρι, όπου μάλιστα συνέλαβαν έναν 41χρονο Ελληνα τσιγγάνο για κλεπταποδοχή.

Οι ομόφυλοί του και κατηγορούμενοι ως δράστες, ηλικίας 34 χρόνων ο ένας και 38 χρόνων ο άλλος, συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Το προηγούμενο μεσημέρι της Τρίτης είχαν κλέψει από ένα κτήμα στο Ζευγολατιό μια μεταλλική πομόνα ύδρευσης, την οποία παρέδωσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς, οι οποίοι πήγαν να τους πιάσουν στο Πλατύ όπου μένουν. Επιπλέον, από μαρτυρίες και βιντεοσκοπικό υλικό που συνέλεξε η Ασφάλεια στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δύο τσιγγάνοι (οι οποίοι είναι και συγγενείς), από τις 14 Φεβρουαρίου φέτος έως και την περασμένη Κυριακή διέπραξαν ακόμη τρεις κλοπές, και συγκεκριμένα: Στις 14 του περασμένου μήνα μπήκαν σε καφενείο στην Κάτω Αμφεια και έκλεψαν από το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας 15 ευρώ. Το περασμένο Σάββατο 3 του μήνα έκλεψαν από το προαύλιο συνεργείου στην Αίπεια μια μπαταρία αυτοκινήτου και εξαρτήματα μηχανής και την επομένη, Κυριακή 4 του μήνα, έκλεψαν τα καπάκια των υδρομετρητών από τα πεζοδρόμια των οδών Σταδίου, Ελευθερίας, Τσικλητήρα, Δασκαρόλη και Παπαρούτση στη Μεσσήνη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER