Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 16:46

Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις Ουκρανοί διακινητές μεταναστών

Γράφτηκε από την
Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις Ουκρανοί διακινητές μεταναστών

 

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας οι τρεις Ουκρανοί φερόμενοι ως διακινητές των 62 μεταναστών, μεταξύ των οποίων 9 γυναίκες και 24 παιδιά, οι οποίοι θα ταξίδευαν τα ξημερώματα της Κυριακής με ιστιοφόρο από το Μαράθι για την Ιταλία.

Ωστόσο οι λιμενικοί της Πύλου χάλασαν τα σχέδια των διακινητών και συνέλαβαν τους 3 Ουκρανούς, που προσπάθησαν να διαφύγουν μέσα στη νύχτα με το βοηθητικό σκάφος. Οι μετανάστες είχαν φτάσει νωρίτερα το Σάββατο στη μεσσηνιακή παραλία από την Αθήνα, ενώ το ιστιοφόρο “Θεανώ” το είχαν ναυλώσει οι διακινητές από τον Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, μετά την παραλαβή των μεταναστών τη Δευτέρα από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και αφού ο εισαγγελέας είχε διατάξει την αποχή τους από την ποινική δίωξη, οι 27 από τους 62 μετανάστες (52 Ιρακινοί, 5 Ιρανοί και 5 Σύροι) αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί ήταν κάτοχοι δελτίων αιτούντων άσυλο και υπηρεσιακών σημειωμάτων. Από τους υπόλοιπους, οι 29 Ιρακινοί, ανάμεσά τους οικογένειες με 16 παιδιά, παρέμεναν μέχρι και χθες φιλοξενούμενοι από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κλάπα στην Κορώνη και σήμερα το πρωί αναμένεται η αναχώρησή τους για την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Οι άλλοι 6 (4 Σύροι και 2 Ιρανοί), όλοι τους ενήλικες, αναμένεται να δηλώσουν ή όχι την επιθυμία τους να ζητήσουν άσυλο, ώστε να κινηθούν στη συνέχεια οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Ν.Κ.


NEWSLETTER