Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 10:17

Συνελήφθη για την πέτρα στο τζάμι καφενείου στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Συνελήφθη για την πέτρα στο τζάμι καφενείου στην Πύλο

 

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στην Πύλο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος, ένας 45χρονος Ελληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Είναι ο άνθρωπος, που στις 12 Δεκεμβρίου του 2016 πέταξε μια μεγάλη και βαριά πέτρα στο τζάμι καφενείου που βρίσκεται στην πλατεία της πόλης και κινδύνεψαν οι θαμώνες.

Ο δράστης, ο οποίος εφέρετο να είχε προηγούμενα με τους ιδιοκτήτες, σήκωσε την πέτρα και την εκσφενδόνισε στο παράθυρο. Το τζάμι έσπασε και κάποιοι θαμώνες γρατζουνίστηκαν επιπόλαια στα χέρια, αφού ευτυχώς η πέτρα σφήνωσε στο περβάζι και δεν κατέληξε σε κανένα κεφάλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τότε της “Ε”, πληροφορίες ανέφεραν ότι νωρίτερα ο ίδιος είχε βρίσει χυδαία το ζευγάρι των ιδιοκτητών, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τούς προκαλούσε φασαρίες. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του καφενείου τού είχαν απαγορεύσει να πηγαίνει στο κατάστημά τους - και μετά την επίθεση, μην μπορώντας πλέον να προστατευτούν με άλλον τρόπο, μήνυσαν τον 45χρονο.

Πριν παρέλθουν τα όρια του αυτοφώρου ο άνδρας συνελήφθη και δύο ημέρες μετά το περιστατικό οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση. Αφού έγινε η διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε πως ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να είχε σκοτώσει κάποιον από τους θαμώνες και πρέπει να παραπεμφθεί για κακούργημα -οπότε διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και να παραπεμφθεί στον ανακριτή.

Ετσι κι έγινε, και ο 45χρονος μετά την απολογία του είχε εισαχθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί).

Ν.Κ.


NEWSLETTER