Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 20:04

Της έκλεψαν το αυτοκίνητο και πάει... κατηγορούμενη

Γράφτηκε από τον

Η γραφειοκρατία βλάπτει σοβαρά την υγεία - και θα το διαπιστώσετε ταχέως. Αν την αντιμετωπίσεις στα σοβαρά, κινδυνεύεις με εγκεφαλικό. Αν το πάρεις ως ανέκδοτο είναι καλύτερα να... συμβεί σε άλλον.
Αξιοσέβαστη και αγαπητή η κ. Πόλα Στεφανούρη, είχε την ατυχία να της κλέψουν το αυτοκίνητο ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Συνέβη από τις 6 μέχρι τις 7 το βράδυ στις 22 Ιανουαρίου του 2011, όπως διαβάζουμε στο αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων, καθώς η κλοπή έγινε αντιληπτή και ακολούθησε σχετική καταγγελία από το γιο της, γνωστό μηχανολόγο μηχανικό Διονύση Στεφανούρη. Ατύχησε όμως, γιατί ο καθ’ ομολογίαν Ρουμάνος κλέφτης έδωσε το κλεμμένο αυτοκίνητο σε συμπατριώτη του ο οποίος τα… έτσουξε πριν ξεκινήσει το νυχτερινό του ταξίδι. Και όπως πήγαινε βάρκα - γιαλό, κάπου στην Καρυδιά βγήκε από το δρόμο κι έπεσε σε περίφραξη.
"Τούμπανο" οι 3 Ρουμάνοι (υπήρχε κι άλλος συνεπιβάτης όπως καταλαβαίνετε, ο οποίος δεν είχε καμία ευθύνη), δεν τα κατάφεραν να απομακρυνθούν και ως γνωστόν το αλκοολόμετρο είναι μόνο για τον οδηγό. Ο οποίος είχε καταφέρει να κάνει ρεκόρ ξεπερνώντας τα 0,80 όταν το όριο είναι 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου.
Το κακό για την κ. Πόλα είναι πως... ο πιωμένος Ρουμάνος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Γιατί δεν της έφτανε που της έκλεψαν και της κατέστρεψαν το αυτοκίνητο -το οποίο διαλύθηκε στη σύγκρουση και πήγε για παλιοσίδερα- τη στέλνουν μεθαύριο Τετάρτη στο δικαστήριο επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο "ως ιδιοκτήτης του οχήματος είχε παραχωρήσει την οδήγηση σε πρόσωπο το οποίο δεν είχε την απαιτούμενη άδεια οδήγησης"!
Για την ιστορία, ο Ρουμάνος, που παραδέχτηκε την κλοπή με αντικλείδι, πήγε αυτόφωρο και έφαγε 1 χρόνο φυλακή με αναστολή - δηλαδή... ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο οδηγός δεν πέρασε αυτόφωρο και κινήθηκε η δικαστική διαδικασία, αλλά… μην τον είδατε τον Παναγή μετά από ένα χρόνο. Και μένει η κ. Πόλα, που της έκλεψαν και της κατέστρεψαν το αυτοκίνητο, για να δικαστεί με τον άφαντο Ρουμάνο. Παρά την ηλικία της λοιπόν θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, για να αποδείξει ότι... δεν είναι ελέφαντας!
Η.Μ.