Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 09:02

Ενημέρωση του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας στο Επιμελητήριο: Μετά το 2004 φθίνει διαρκώς η βαριά εγκληματικότητα

Γράφτηκε από την

 

 

Διανύουμε μια ήρεμη περίοδο χωρίς βαριά εγκληματικότητα και με λιγότερες κλοπές που όμως πάντα διαπράττονταν, διαπράττονται και θα διαπράττονται σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Αυτό τόνισε ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας ενημερώνοντας προχθές το βράδυ τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Ο κ. Πούπουζας επισημαίνοντας ότι στόχος της Αστυνομίας είναι ο περιορισμός της εγκληματικής δραστηριότητας, κάλεσε τους επιχειρηματίες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας(φωτισμός, συναγερμός, κάμερες ασφαλείας, σκύλος κ.λπ.) ώστε να αποτρέψουν την εύκολη κλοπή ή διάρρηξη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αστυνομίας Μεσσηνίας η βαριά εγκληματικότητα φθίνει διαρκώς από το 2013 και αυτό οφείλεται κυρίως στην επιστημονική δίωξη των κακοποιών που ξεκίνησε από το 2004, με την εκπαίδευση αστυνομικών από αλλοδαπούς συναδέλφους τους για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Παράλληλα ο κ. Πούπουζας εξήρε τη συμβολή της ομάδας ΔΙΑΣ στην προσπάθεια περιορισμού της εγκληματικότητας, αναφέροντας ως παράδειγμα την μείωση των κλοπών στο κέντρο της Μεσσήνης. "Η ΔΙΑΣ περιπολεί μέχρι τον Αγιο Φλώρο και γι’ αυτό έχει αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας και στα χωριά του Δήμου Μεσσήνης" είπε ο κ. Πούπουζας.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο κ. Πούπουζας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και στα προβλήματα που προκαλούνται εξαιτίας της έλλειψης ειδικών χώρων φιλοξενίας. Διευκρινίζοντας ότι είναι απάνθρωπο να οδηγούνται στα κρατητήρια μητέρες με βρέφη και ανήλικα παιδιά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχει στο θέμα της φιλοξενίας των μεταναστών με τους δημάρχους Καλαμάτας Παν. Νίκα, Τριφυλίας Παν. Κατσίβελα, Πύλου - Νέστορος Δημ. Καφαντάρη και Μεσσήνης Γ. Τσώνη.

Μιλώντας για το προφίλ των κακοποιών ο κ. Πούπουζας εξήγησε ότι σε αντίθεση με τη στερεότυπη αντίληψη για τους Ρομά, τα αδικήματα διαπράττονται από τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας όχι μόνο στη σημερινή Ελλάδα αλλά σε όλες τις εποχές και σε όλες τις κοινωνίες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος ευχαρίστησε θερμά για την ενημέρωση τον κ. Πούπουζα, ενώ πολλά μέλη της διοίκησης ζήτησαν να συνεχιστεί η ενημερωτική προσπάθεια για θέματα ασφαλείας των επιχειρήσεων.

Τον αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Πούπουζα συνόδευαν ο αναπληρωτής διοικητής Ασφαλείας Παναγιώτης Μπαστακός και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας Θανάσης Χριστόπουλος.

* Στην φωτογραφία: Οι Π. Πούπουζας, Θαν. Χριστόπουλος και Παν. Μπαστακός στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας