Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 10:13

Εκδήλωση στην Κυπαρισσία: “Να σπάσει ο φόβος σε θύματα βίας”

Γράφτηκε από τον

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των γυναικών» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κυπαρισσία, με συνδιοργανωτές το Δήμο Τριφυλίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας.

“Κανείς δεν μπορεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί και αναπαράγει τον φόβο. Είναι ένα συναίσθημα το οποίο όλους μας τρομάζει” τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και πρόσθεσε ότι αν μέσα στο φόβο υπάρχει και η βία, τότε το αρνητικό αποτέλεσμα είναι πολλαπλασιαστικά αρνητικό. Επαίνεσε δε την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει την τάση να μιλά με την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας σημείωσε πως σκοπός της εκδήλωσης είναι να σπάσει ο ενδεχόμενος φόβος που υπάρχει σε θύματα βίας και να περάσουν το κατώφλι της Αστυνομίας ή άλλων δομών πρόνοιας, για να το καταγγείλουν καθώς μόνο έτσι θα απαλλαγούν από το μαρτύριό τους.

Η αστυνόμος Α’ και συγγραφέας Μαρία Καραγιάννη, συντονίστρια της εκδήλωσης, σημείωσε πως μόνο όταν κάποιος ξέρει τα δικαιώματά του και το νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του και τους γύρω του και αυτός είναι ο βασικός στόχος της ενημέρωσης.

Στις υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας αναφέρθηκαν αναλυτικά η ψυχολόγος Δήμητρα Μιχαλοπούλου και η κοινωνιολόγος Βασιλική-Σοφία Κατσίποδα.

Κ.Μπ.