Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 14:00

Μεσσηνία: Δύο συλλήψεις για 355 δενδρύλλια χασίς στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την

Χασισοφυτεία με 355 δενδρύλλια "ξετρύπωσαν" την Τρίτη στον Ταΰγετο οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και παράλληλα συνέλαβαν δύο άτομα ως καλλιεργητές.

Τα 355 χασισόδενδρα, ύψος από 5 έως 90 εκατοστά, βρέθηκαν σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ Αλαγονίας και Αρτεμισίας, όπου ένας 40χρονος μαζί με έναν ακόμα 50χρονο είχαν διαμορφώσει ειδικά 7 εκχερσωμένους χώρους, όπου καλλιεργούσαν τα φυτά. Για το πότισμα των φυτών είχαν μία δεξαμενή, που τροφοδοτείτο με νερό της βροχής, ενώ είχαν εξασφαλίσει φυσική ροή των υδάτων.

Ακολούθησε έρευνα σε καλύβα, που είχαν τα δύο άτομα στην περιοχή και εκεί επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 177,9 γραμμαρίων, ποσότητα σπόρων κάνναβης, βάρους 308 γραμμαρίων, κυνηγετικό όπλο, που κατείχε ο 40χρονος και το οποίο όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο, σουγιάς, με μήκος λάμας 10 εκατοστών και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στην Καλαμάτα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 5,4 γραμμαρίων.

Σε βάρος των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.