Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 15:18

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός που ενέχεται σε ληστεία, 7 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής στην Αργολίδα

Γράφτηκε από την

Σε βάρος του εκκρεμεί επιπλέον Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απόδραση από φυλακές της Αυστρίας, όπου κρατείτο για ληστεία.
Κατασχέθηκε  ένα (1) πιστόλι, φυσίγγια και ηλεκτρονικές συσκευές.
Επιπλέον συνελήφθη μια 25χρονη αλλοδαπή, για υπόθαλψη εγκληματία.
Εξιχνιάστηκαν μία (1) ληστεία, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και τρεις (3)  απόπειρες κλοπής, σε καταστήματα στην Αργολίδα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους.
Συνελήφθη, χθες (24.01.2012) το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σλοβακίας, για απόπειρα κλοπής, αντίσταση, πλαστογραφία και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, ο 26χρονος, χθες (24.01.2012)  και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, αποπειράθηκε να παραβιάσει κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Συνελήφθη ύστερα από άμεση επέμβαση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και ένα (1) πλαστό Διαβατήριο Πολωνικών Αρχών.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Ένα (1) πιστόλι λειτουργικό με γεμιστήρα.
•    Σαράντα ένα (41) φυσίγγια.
•    Ποσότητες ειδών τροφίμων, προϊόντων κλοπής.
•    Ηλεκτρονικές συσκευές, των οποίων η νομιμότητα της κατοχής ερευνάται.

Από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους,  προέκυψε ότι ο 26χρονος είχε διαπράξει ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπών, κατά το τελευταίο πεντάμηνο:

Την (10-1-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα και άσκησε σωματική βία στον ιδιοκτήτη, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και ποτά.
Την (7-9-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά τροφίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Την (24-9-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε ποτά και αναψυκτικά.
Την (2-1-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε αθλητικά σκευάσματα.
Την (23-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή και χρηματικό ποσό.
Την (25-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά τροφίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε είδη τροφίμων, ποτών και αναψυκτικών.
Την (27-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Την (29-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Την (1-1-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Την (23-1-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αποπειράθηκε να εισέλθει σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.
Από την δράση του ο 26χρονος, αποκόμισε παράνομο όφελος, το οποίο ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των (14.100) ευρώ περίπου.
Επίσης σε βάρος του 26χρονου, όπως προέκυψε, εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αυστριακών Αρχών, για απόδραση από τις Αυστριακές φυλακές, όπου βρισκόταν έγκλειστος για ληστεία.
Επιπλέον συνελήφθη, μία (1) 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για υπόθαλψη εγκληματία, η οποία διέμενε μαζί με τον 26χρονο και γνώριζε την εγκληματική δραστηριότητα του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του 26χρονου, σε παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Από την ΑΔ Αργολίδας