Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 09:58

3 συλλήψεις για κλοπές τις ημέρες του Πάσχα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
3 συλλήψεις για κλοπές τις ημέρες του Πάσχα στη Μεσσηνία

 

Τσιγγάνοι ήταν οι τρεις από τους συνολικά τέσσερις συλληφθέντες από τις αστυνομικές αρχές τις ημέρες του Πάσχα στη Μεσσηνία.

Εν τω μεταξύ καταζητούνται και δύο τσιγγάνες για κλοπή εις βάρος ενός ηλικιωμένου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο τέταρτος συλληφθείς ήταν ένας 18χρονος Πακιστανός στα Φιλιατρά, για μικροποσότητα χασίς.

Πιο αναλυτικά, δύο Ελληνες τσιγγάνοι, ένας 22χρονος με πλούσια δράση σε κλοπές και ένας 16χρονος, συνελήφθησαν για απόπειρες κλοπής. Ο 22χρονος γύρω στις 3.20 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έσπασε το τζάμι της μπροστινής πόρτας στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα, αλλά έκανε θόρυβο και τον είδαν. Εκείνος φοβήθηκε και έφυγε για να μην τον πιάσουν, όταν κατάλαβε ότι δεν θα έχει τύχη με το παγκάρι. Ωστόσο, η Αστυνομία είχε ήδη ειδοποιηθεί και λίγο αργότερα ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας – οι οποίοι πριν τις γιορτές τον είχαν συλλάβει ξανά δύο φορές, επειδή έκλεβε μπαταρίες αυτοκινήτων μαζί με άλλους. 

Ο 16χρονος συνελήφθη ανήμερα το Πάσχα στη Μεσσήνη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος. Ο ανήλικος στις 9.30 το πρωί εκμεταλλεύτηκε ότι οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού είχαν αφήσει ανασφάλιστο το παράθυρο ενώ έλειπαν και μπήκε για να κλέψει. Ομως τον... έπιασε ο γείτονας και τον κράτησε μέσα στο σπίτι, μέχρι να έρθει η Αστυνομία και να τον πάρει.

Στην τρίτη περίπτωση, μια 27χρονη τσιγγάνα συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη δύο ομόφυλές της, ηλικίας 24 και 28 ετών, είχαν κλέψει 325 ευρώ από έναν 77χρονο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τρεις γυναίκες χρησιμοποίησαν “τη μέθοδο της απασχόλησης” και μαζί με τα χρήματα του έκλεψαν και την κάρτα ανάληψης της τράπεζας. Οι αστυνομικοί μάλιστα βρήκαν πάνω στην συλληφθείσα τα 310 ευρώ και την τραπεζική κάρτα, τα οποία και επέστρεψαν στον ηλικιωμένο – ενώ στη συνέχεια προέκυψαν και τα στοιχεία των άλλων δύο γυναικών, οι οποίες καταζητούνται. Εν τω  μεταξύ, η 27χρονη είχε κατηγορηθεί στα μέσα Μαρτίου για την κλοπή ενός πορτοφολιού με 150 ευρώ, από την πίσω τσέπη του παντελονιού ενός 58χρονου Βούλγαρου στη Μεσσήνη, και σε βάρος της εκκρεμεί δικογραφία για κλοπή.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ενώ το αστυνομικό δελτίο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδόν μονοπωλείται από τσιγγάνους μικροπαραβάτες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη “συμβουλεύει” να μην διαχωρίζει η Αστυνομία και να μην αναφέρεται συγκεκριμένα σε τσιγγάνους (ή Ρομά κατά τα ειωθότα) διαχωρίζοντας την εν λόγω πληθυσμιακή ομάδα από το γενικό σύνολο. Κάτι που -κατά την άποψή μας- φαντάζει περισσότερο ως προσπάθεια υπεκφυγής της Πολιτείας να αναλάβει δραστικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τα αδιέξοδα που βιώνει η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, παρά ως... πολιτικώς ορθή απόφαση. Οσο οι τσιγγάνοι ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, όσο δεν μορφώνονται και δεν βρίσκουν διέξοδο στην αγορά εργασίας, τέτοια φαινόμενα θα εντείνονται.

N.K.


NEWSLETTER