Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 08:48

Καλαμάτα: Στο πόδι η Αγία Τριάδα από τσιγγάνικο γλέντι

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Στο πόδι η Αγία Τριάδα από τσιγγάνικο γλέντι

 

 

Σαματά με μουσικές και τραγούδια στη διαπασών έκαναν προχθές το βράδυ τσιγγάνοι στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, στην Καλαμάτα.

Οι τσιγγάνοι γιόρταζαν κάποιον Γιώργη στον καταυλισμό και οι περίοικοι πέρασαν τη νύχτα στο... πόδι, ώσπου πήγαν οι αστυνομικοί και μάζεψαν το ηχοσύστημα.

Οπως ενημερωθήκαμε επίσημα από την Αστυνομία, οι κάτοικοι τηλεφώνησαν στο “100” και διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να κοιμηθούν από τη φασαρία και την ένταση της μουσικής. Οι αστυνομικοί οι οποίοι πήγαν επιτόπου βεβαίωσαν και παραβάσεις για διατάραξη των ωρών κοινής ησυχίας.

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα: Δεν είναι ούτε κάτι το καινούργιο, ούτε κάτι το ασυνήθιστο. Τα τσιγγάνικα γλέντια χρόνια τώρα κρατάνε ξάγρυπνους τις νύχτες τους περίοικους - άλλοτε επειδή γίνεται γάμος, άλλοτε γιατί γιορτάζουν την αποφυλάκιση κάποιου ή, άλλοτε, όπως προχθές, ένας από τους τσιγγάνους του καταυλισμού έχει την ονομαστική του εορτή. Πράγματα γνωστά, που όσα χρόνια κι αν πέρασαν δεν έχουν βρει λύση, γιατί ναι μεν η Αστυνομία εξαντλεί ό,τι περιθώρια έχει από το νόμο, όμως οι ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί είναι περιορισμένες.

Ετσι κι αλλιώς, η διατάραξη της κοινής ησυχίας είναι πταίσμα. Οι αστυνομικοί κάνουν συστάσεις και γίνεται αναφορά για να καταγραφεί το περιστατικό, αλλά από εκεί και πέρα εξαρτάται από την άλλη πλευρά αν θα έχει διάθεση να ακούσει και να συμμορφωθεί. 

N.K.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER