Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 21:20

Με χασίς πιάστηκε οδηγός που μετέφερε μαθητές στη Σκιρίτιδα

Γράφτηκε από την

Τέθηκε ως ερώτημα από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Παυλή προς την επιτροπή παιδείας του δήμου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης προχθές Δευτέρα, και επιβεβαιώθηκε διά στόματος αντιδημάρχου αρμόδιου και για την ΔΕ Σκιρίτιδας Κώστα Κατσαφάνα: Οδηγός που μετέφερε μαθητές δημοτικού από χωριά της Σκιρίτιδας συνελήφθη με ποσότητα χασίς, και οι γονείς των παιδιών απαίτησαν να γίνει αντικατάστασή του.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρχικά οι γονείς πήγαν στο ΚΤΕΛ και ζήτησαν να αντικατασταθεί ο οδηγός. Το ΚΤΕΛ δήλωσε αδυναμία και τους παρέπεμψε στον εισαγγελέα, αλλά και ο εισαγγελέας δεν τους έδωσε κάποια λύση. Πάντως μετά το σάλο που προκλήθηκε, χθες το ΚΤΕΛ Αρκαδίας ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία του με τον εν λόγω αυτοκινητιστή.
Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πέτρος Καλτεζιώτης τόνισε προχθές πως θα πρέπει η Περιφέρεια να επιληφθεί, αφού μέχρι τέλος Φεβρουαρίου έχει την αρμοδιότητα. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί συνάντηση με τον κ. Τατούλη. Ακόμα επισημάνθηκε πως το πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι το ΚΤΕΛ παίρνει το έργο της μεταφοράς αλλά στη συνέχεια διαμοιράζει πολλές διαδρομές που δεν μπορεί ή δε θέλει να κάνει το ίδιο, σε ταξί και ιδιώτες, χωρίς έλεγχο πολλές φορές. Επίσης ο κ. Καλτεζιώτης δήλωσε πως και στο παρελθόν έχει παρέμβει η σχολική επιτροπή, όταν έγιναν παράπονα για οδηγό που μιλούσε άσχημα στα παιδιά.
Ο αντιδήμαρχος Σάββας Σαββάκης ανέφερε ότι "έχουμε να δούμε κι άλλα τέτοια" λέγοντας ότι οι καταστάσεις αυτές οφείλονται και στο κλείσιμο των σχολείων στα χωριά.
Ε.Τ.


NEWSLETTER