Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 21:38

«Σκότωναν» σε μηδέν χρόνο τα χρυσαφικά οι κλέφτες με τις μαξιλαροθήκες

Γράφτηκε από την
«Σκότωναν» σε μηδέν  χρόνο τα χρυσαφικά οι κλέφτες με τις μαξιλαροθήκες

 

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟ

"Σκότωναν" τα κλοπιμαία αμέσως μετά τις κλοπές οι κλέφτες με τις μαξιλαροθήκες. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας μετά τη σύλληψη των δύο τσιγγάνων προχθές εξιχνίασε 31 κλοπές και 2 απόπειρες που είχαν γίνει μέσα σε μόλις 2 μήνες, στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα. Τα κλοπιμαία όμως που βρέθηκαν είναι ελάχιστα. Και αυτό επειδή τα χρυσαφικά, στα οποία έχει αδυναμία η σπείρα, φαίνεται πως τα... έσπρωχναν γρήγορα σε κάποιον κλεπταποδόχο που τ' αγόραζε για ένα κομμάτι ψωμί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χρυσαφικά συνολικής αξίας 20.000 ευρώ τα πούλησαν για 3.000 ευρώ. Και μάλιστα τα ξεφορτώθηκαν μέσα σε μόλις 2 ώρες μετά την κλοπή.
Να σημειώσουμε πως ο ένας από τους συλληφθέντες το Δεκέμβριο του 2010 είχε συμμετάσχει στις κλοπές των κοσμηματοπωλείων στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και τους Γαργαλιάνους.
Οσον αφορά τη δραστηριότητα της σπείρας, που το τελευταίο 2μηνο αναστάτωσε τους κατοίκους όλων των περιοχών περιφερειακά της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, φαίνεται πως στη βάση της ήταν τουλάχιστον 5μελής. Χτυπούσε με διαφορετική σύνθεση ατόμων κάθε φορά κι ενδεχομένως με διαφορετικούς επιπλέον συνεργούς, ενώ συχνά χρησιμοποιούσε πιθανόν και διαφορετικά αυτοκίνητα. Ανάλογα με την περίπτωση, έμπαιναν σε κάθε σπίτι 2 ή 3 άτομα και φαίνεται πως έπαιρναν πολλές προφυλάξεις. Μετά τη διάρρηξη αναστάτωναν όλο το σπίτι κι άρπαζαν μόνο χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία έβαζαν σε μια μαξιλαροθήκη που έπαιρναν από το κρεβάτι του θύματος.
Ενα λάθος όμως στάθηκε αρκετό για να εντοπιστούν και να συλληφθούν από την Ασφάλεια δύο από τα μέλη της σπείρας.
Να θυμίσουμε πως το βράδυ της Κυριακής ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διέρρηξαν στην Καλαμάτα καταδίωξε τους δράστες. Ο ένας από αυτούς σ' ένα παραπάτημα άφησε τα ίχνη του, τα οποία ταυτοποίησε άμεσα το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών. Η Ασφάλεια αξιοποίησε κάθε πληροφορία από τους πολίτες αλλά και από έναν αστυνομικό της, ο οποίος νωρίτερα περιπολούσε στη γειτονιά και είχε συγκρατήσει στοιχεία τα οποία βοήθησαν πολύ.
Οι δυο τσιγγάνοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στους καταυλισμούς όπου μένουν και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δε θα πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η δράση των συμμοριών αυτών τελείωσε: Αυτό αφήνουν να εννοηθεί ανοιχτά αξιωματικοί και αστυνομικοί, παρότι η εξιχνίαση ενός τόσο μεγάλου αριθμού κλοπών -που ενδεχομένως θα γίνει και μεγαλύτερος- είναι σημαντική.
Η έρευνα για την εμπλοκή των εν λόγω κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζεται. Επίσης συνεχίζεται η έρευνα για τους συνεργούς τους και για τον... περιφερόμενο προφανώς κλεπταποδόχο.


NEWSLETTER