Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 16:21

Μεσσηνία: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσηνία: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισή τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους αφέθηκαν χθες Παρασκευή μετά την απολογία τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή Αθήνας οι δύο Μεσσήνιοι οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι χρηματοδοτούσαν τρομοκράτες και έκαναν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο ένας, ένας 30χρονος, είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο άλλος σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας όπου είναι φοιτητής. Οπως αναφέρουν πληροφορίες της “Ε” και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι κατέθεσαν χρήματα (80 ευρώ ο ένας και 200 ευρώ ο άλλος) στον ίδιο λογαριασμό, νομίζοντας ότι βοηθούν έτσι έναν κρατούμενο – ο οποίος τυγχάνει πρώτος ξάδερφος του 30χρονου και παιδικός φίλος του φοιτητή. Ομως όπως αποδείχτηκε -και έτσι, υποστήριξαν, κατέληξαν μεταξύ των 14 συλληφθέντων για χρηματοδότηση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο λογαριασμός αυτός ανήκε στον κατηγορούμενο ως αποστολέα του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Τον λογαριασμό ο εν λόγω κατηγορούμενος ως τρομοκράτης τον είχε ανοίξει με πλαστή ταυτότητα και έτσι ισχυρίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι Μεσσήνιοι ότι δεν ήξεραν σε ποιον τα έστειλαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταθέσουν τα χρήματα στο συγκεκριμένο όνομα, τους το ζήτησε ο κρατούμενος που νόμιζαν ότι βοηθούσαν, επειδή τούς παρακάλεσε ότι τα χρειάζεται για μια δική του ανάγκη. Σημειώνεται ότι από τους συνολικά 14 κατηγορούμενους χθες απολογήθηκαν οι 8, μεταξύ τους και οι δύο Μεσσήνιοι οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Καλαμάτας Βασίλη Αμανατίδη.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές και οι δύο κατηγορούμενοι προέρχονται από φιλήσυχες οικογένειες, που κοιτάνε τη δουλειά τους και ποτέ δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα με το νόμο.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER