Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 15:29

Ελεγχοι της Τροχαίας για ζώνη και χρήση κινητού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελεγχοι της Τροχαίας για ζώνη και χρήση κινητού

Η Τροχαία, από τις αρχές του Απριλίου, οπότε και εφαρμόζεται ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, αφαιρεί διπλώματα οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες για δύο μήνες από παραβάτες οδηγούς για ζώνη και χρήση κινητού κατά την οδήγηση.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των πιο επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Ετσι, την εβδομάδα 21 – 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9.381 οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στη χρήση κινητού τηλεφώνου και στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.826 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια (748 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 1.078 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας).

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (168), του Ηρακλείου Κρήτης (85), των Σερρών (49), της Κορινθίας (34), της Θεσσαλονίκης (33) και της Ηλείας (33).

Σύμφωνα με τον απολογισμό δραστηριότητας των υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τον περασμένο μήνα βεβαιώθηκαν συνολικά 663 παραβάσεις για ζώνη και 355 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ειδικότερα τον Ιανουάριο βεβαιώθηκαν 173 παραβάσεις για ζώνη και 60 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Το Φεβρουάριο 149 για ζώνη και 100 για χρήση κινητού τηλεφώνου, τον Μάρτιο 150 για ζώνη και 103 για χρήση κινητού τηλεφώνου και τον Απρίλιο (οπότε ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου ΚΟΚ) βεβαιώθηκαν 191 παραβάσεις για ζώνη και 92 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER