Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 15:28

Νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

Τρεις νέες συλλήψεις, μιας Παλαιστίνιας και δύο Πακιστανών αδελφών, έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Μόνο από το περασμένο Σάββατο έως και χθες, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού του αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχουν συλλάβει συνολικά 9 άτομα, σε σύνολο 33 που προσπάθησαν από τις αρχές του χρόνου να φύγουν παράνομα από τη χώρα, με πλαστά χαρτιά.

Τη Δευτέρα, η 29χρονη Παλαιστίνια και τα δύο αδέλφια από το Πακιστάν ηλικίας 26 και 33 χρόνων θα επιβιβάζονταν, η μεν πρώτη στην πτήση για Παρίσι, οι δε δεύτεροι στη πτήση για Βιέννη. Στην περίπτωση της γυναίκας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βουλγάρικο διαβατήριο που τους έδειξε ήταν πλαστό, όπως πλαστά ήταν και τα βρετανικά διαβατήρια των δύο αδελφών.

Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με προορισμό κυρίως ευρωπαϊκές πόλεις, έχει αυξήσει και το ενδιαφέρον των κυκλωμάτων που πλαστογραφούν διαβατήρια και διευκολύνουν παράτυπους μετανάστες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι σημαντικές επιτυχίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια απέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο να μετατραπεί το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” σε ένα από τα πιο... δημοφιλή για τα κυκλώματα αυτά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, πέρυσι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας διαχειρίστηκε συνολικά 51 τέτοιες υποθέσεις, έναντι 23 το 2016. Πέρυσι όμως αυξήθηκε ο αριθμός των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ το πραξικόπημα της Τουρκίας και οι πολιτικές διώξεις που ακολούθησαν από το καθεστώς Ερντογάν, καθώς και ο πόλεμος στη Συρία, “εγκλώβισαν” στην Ελλάδα μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών.

Οταν λοιπόν το 2016 οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να φύγουν για το εξωτερικό από το αεροδρόμιο με πλαστά χαρτιά ήταν 29 (μεταξύ τους και 4 διακινητές), πέρυσι αυξήθηκαν σε 72 (οι 5 συνελήφθησαν ως διακινητές). Φέτος, από την αρχή της χρονιάς, έχουν ήδη συλληφθεί 33.

Ν.Κ. 

 

 

 

 


NEWSLETTER