Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 23:58

46χρονος από τον Πύργο Λεύκτρου νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα (βίντεο + φωτό)

Γράφτηκε από την

Δύο φίλους, τον ένα νεκρό και τον άλλο τραυματία, ανέσυραν από γκρεμό βάθους άνω των 50 μέτρων οι εθελοντές του Συλλόγου «Γαία», μετά από τροχαίο δυστύχημα που συνέβη χθες στις 4 το απόγευμα στο Προάστιο. Νεκρός είναι ο 46χρονος Ιωάννης Παν. Μπακολέας από τον Πύργο Λεύκτρου, οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου που βγήκε από το δρόμο κι έπεσε στον γκρεμό, κοντά στο φαράγγι του Φονέα.

Οι δυο συνομήλικοι φίλοι κατευθύνονταν προς Καρδαμύλη, όταν σε μια στροφή το αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο κι έπεσε στον γκρεμό. Το κατρακύλισμά του σταμάτησε μετά από 50 μέτρα, λίγο πριν τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις περιγραφές των εθελοντών, ο άτυχος οδηγός εκσφενδονίστηκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε άσχημα πάνω σε έναν βράχο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ο συνοδηγός του βρέθηκε τραυματισμένος στη θέση του και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ξυδέα από την ομάδα της "Γαίας", οι εθελοντές ενημερώθηκαν άμεσα από το Κέντρο Υγείας κι έσπευσαν στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Οταν αρκετή ώρα αργότερα έφτασε στην περιοχή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Καλαμάτα, η επιχείρηση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί από τους εθελοντές - οι οποίοι κατά κοινή ομολογία επεμβαίνουν άμεσα κι αποτελεσματικά, προσφέροντας σημαντικό έργο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Κωνστάντιου, επίσης από τη "Γαία", η επέμβαση των εθελοντών γίνεται μέσα στα πρώτα 6 λεπτά από τη στιγμή που θα ενημερωθούν - κι αυτό είναι σημαντικό καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας απέχει αρκετά από την περιοχή.

Χθες από την Καλαμάτα κινητοποιήθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και διασωστικό, με πυροσβέστες και αξιωματικούς.

 

 

Πολυμέσα